YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 3 dak.

Yıldırım köyü isyan bayrağını çekti

Yıldırım köyü isyan bayrağını çekti

Yıldırım köyü sakinleri köylerinin yanında bulunan ve geçmişte dolgu toprağı alımı yapılan ancak şu anda alımı yapılmayan alandan toprak taşımak isteyen Cemsa & Karalım Co. Ltd. şirketinin çalışmalarına izin vermemek için eylem yaptı.

Yayın Tarihi: 10/07/13 14:54
okuma süresi: 3 dak.
Yıldırım köyü isyan bayrağını çekti
A- A A+

Ülkemizin kanayan yarası haline gelen doğa katliamı her geçen gün farklı şekillerde sürerken, Yıldırım köyü sakinleri köy hudutları içinde olan bir bölgeden Cemsa & Karalım Co. Ltd. tarafından havara toprağı olarak bilinen dolgu toprağı alınmasına 'dur' demek için dün bir eylem yaptı.

Yıldırım köyü sakinleri ve özellikle gençler bir süreden beridir Yıldırım ile Atlılar arasında kalan bir alandan dolgu toprağı alarak arsa açan Cemsa & Karalım Co. Ltd.'in önceki gün köyün hemen yanında bulunan ve geçmişte oradan dolgu toprağı alınan fakat daha sonra kapatılan yerden toprak almaya başlaması üzerine dün sabahleyin bir eylem gerçekleştirerek toprak alımının durdurulmasını istediler.

Köylüler dün sabahleyin Cemsa & Karalım Co. Ltd. tarafından toprak alımı için bölgeye bırakılan Exevatör (Kazıcı, yükleyici) makinesinin yanında toplanarak şirket işçilerinin gelmesini beklediler. Bu arada bölgeye gelen Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren köylülerden konuyla ilgili bilgi aldıktan sonra Mağusa Kaymakamlığı'ndan şirketin bölgeden dolgu toprağı alımı için izni olup olmadığını öğrendi.

"BUNDAN SONRA HİÇ BİR ŞEKİLDE TOPRAK ALIMINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Bu sırada köylüler bölgeye gelen Dörtyol Polis Karakolu'ndan polislere durumu aktararak 'İster izin alınsın, isterse alınmasın, bundan sonra bölgeden hiç kimsenin toprak alımı kazı yapmasına izin vermeyeceklerini ve doğanın daha fazla tahrip edilmesine göz yummayacaklarını' aktardılar.

Bu konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Yıldırım köylüleri, geçmiş yıllarda köyün kuzey doğusundan alınan ve bu alandan alınan dolgu topraklarından dolayı buraların doğanın tahrip olduğunu ve birçok canlı türünün yok olduğunu vurguladılar.

Şirketin kısa süre içinde bu bölgeden yapacağı toprak çekimiyle buranın da çoraklaşacağını vurgulayan köylüler "Bundan sonra her kim olursa olsun, gerek izinli gerekse izinsiz hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Biz doğamıza sahip çıkacağız" diyerek isyan bayrağını çektiler.

Kaymakamlıkla görüşmelerini yapan Belediye Başkanı Cemal Biren, Cemsa & Karalım Co. Ltd.'in buradan toprak alımı için herhangi bir izin almadığını ve bu konuda şirket yetkililerinin Kaymakamlığa ve polise çağrıldığını köylülere iletti.

Bunun üzerine köylüler şirket çalışanlarının da bölgeye gelmemesi nedeniyle eylemlerini tamamladılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.