YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 6 dak.

Faciaya ramak kaldı

Faciaya ramak kaldı

Venüs Beach Otel & Residiance'ın 5,6 ve 7. Katları dün sabaha karşı benzin dökülerek kundaklandı. Otel sahibi Turgut Çavlan dumanları fark ederek itfaiyeye haber verdi. İtfaiye kısa sürede yangına müdahale ederek faciayı önledi.

Yayın Tarihi: 07/08/16 12:32
okuma süresi: 6 dak.
Faciaya ramak kaldı
A- A A+

Yeni Boğaziçi'nde faaliyet gösteren Turgut Çavlan'a ait Venüs Beach Otel & Residiance kundaklandı. Polis otelin yedinci katında bulunan disko-bar bölümü ile beşinci ve altıncı katlarında bulunan oturma kısımlarının dün sabaha karşı saat 03:10-03:40 saatleri arasında kimliği meçhul kişi veya kişiler tarafından yanıcı madde dökülerek ateşe verilmek suretiyle yakıldığını açıkladı. Faaliyette bulunan otelin yanıcı madde dökülerek yakılmak istenen katlarında konaklayan müşteriler alevler nedeni ile odalarında mahsur kaldı. Otel personeli ve itfaiye ekiplerinin uğraşları sonucu otel müşterileri yanmaktan kurtarıldı. Yangında şans eseri can kaybı ve yaralanan olmazken, otelin yanıcı madde dökülerek ateşe verilen yerleri tamamen yanarak zarar gördü. Kundaklama olayında otelin giriş katında duvara yabancı dilde yazılan ve anlamının "Meydan çıplak" veya "Meydanlar çıplaklara kaldı" anlamında olduğu belirlenen "Yib an la ubturr iilaa tazd li" yazısı ise dikkat çekti. Yazının "radikal bir eylem" olma olasılığı göz önünde bulundurulurken olay ile ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri oteli kasten yakmaya çalışan kişi veya kişilerin peşinde.



Müşteriler yanmaktan son anda kurtuldu

Kundaklama olayının meydana geldiği sıralarda otelde can pazarı yaşandı. Yanıcı madde dökülerek ateşe verilen otelin beşinci ve altıncı katlarında bulunan odalarda konaklayan 14 müşteri odalarında mahsur kaldı. Uzun süre odalarından çıkamayan müşteriler otel personeli, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yanmaktan son anda kurtarıldı. Otelin 3 katında aynı anda yükselen alevlere 3 itfaiye aracı müdahale ederek yangını güçlükle kontrol altına alabildi. Yangın tahliye merdivenlerinin bozuk olması paniğe zor anların yaşanmasına neden olurken, Lefkoşa'dan gelen tahliye aracının müdahalesi ile kurtarılan otel müşterileri uzun süre olayın şokundan kurtulamadı.


2 adet benzin bidonu bulundu

Oteldeki yangının söndürülmesinin ardından Mağusa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Adli Şube ekipleri hem otel içinde hem de otel çevresinde incelemede bulundu. Otelin ateşe verildiği 7'inci kattaki disko ve bar bölümünde 2 adet pet şişe bulup emare alan polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı. Otelin güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri gün boyu olayla ilgili ifade topladı. Yangının söndürülmesinin ardından Mağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu da Venüs Beach Otel & Residiance'a gelerek incelemelerde bulundu.

Turgut Çavlan: "Maddi zarardan çok manevi olarak etkilendik"

Geçtiğimiz yıllarda Venüs Sky olarak faaliyet gösteren otel yaşanan bir takım sorunlar nedeni ile otel sahibi Turgut Çavlan tarafından geri alınarak bu sezon Venüs Beach Otel& Residiance olarak yeniden faaliyete geçti. Çavlan otelin tadilatı için bir süredir çaba sarf ederken, dün yaşanan kundaklama olayı işletmenin yeniden zarar görmesine neden oldu. Yangın nedeni ile otelin uğradığı maddi zarardan çok manevi olarak etkilendiklerini ifade eden otel sahibi Turgut Çavlan, yangının psikolojik bir etki yarattığını belirtti. İşletme olarak müşterilerine huzur ve eşsiz bir tatil imkanı sunarken yaşanan kundaklama olayının kötü olduğunu ifade eden Çavlan yaptığı açıklamada şüphelendiği birisinin olmadığını ancak birilerinin bir sebepten dolayı otelinin beşinci, altıncı ve yedinci katlarını yaktıklarını söyledi.

20 oda devre dışı

Gece geç saatte panik ve korkuya neden olan olayı anlatan Turgut Çavlan, saat 3:00 sıralarında dışarıdan bağrışma seslerinin duyulduğunu söyleyen Çavlan, otelin havuz kısmına baktığına seslerin sahilden geldiğini fark ettiğini söyledi. Tam bu esnada otelin 5 ve 6 ve 7'inci katlarından alevlerin yükseldiğini fark ettiğini söyleyen Çavlan, hemen itfaiye ambulans ve polis ekiplerine haber verildiğini ancak yangın nedeni ile odalarında mahsur kalan müşterilerin büyük korku yaşadığını anlattı. Müşterilerin odalardan boşaltıldığını ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangının söndürüldüğünü anlatan Çavlan, yangın sonucunda katların oturma bölümlerinde bulunan sehpa, koltuk ve halılarının yandığını, koridorların ise isten etkilendiğini söyledi. Yangın nedeni ile yaklaşık 20 odanın devre dışı kaldığını söyleyen Çavlan, otelin tamamen kapatılmadığını, müşteri girişlerinin devam ettiğini zarara uğrayan bölümlerin yaklaşık 15 gün içerisinde tadil edilerek yeniden faaliyete geçeceğini söyledi.

Duvara yazılana yabancı dildeki yazı ile de yorum yapan Çavlan, otelin giriş katındaki duvara yazılan yazının daha önce orada bulunmadığını, yangın sonrasında fark edildiğini söyledi. Polisin yazılan yazı ile de ilgili soruşturtma yürüttüğünü ifade eden Çavlan, suçluların en kısa sürede yakalanmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Nadire Bahadi - Havadis

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.