YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 2 dak.

Başkan Demir: "Akova, Alaniçi ile Mormenekşe, Yeniboğaziçi'nde vatandaş asbestli su içiyor"

Başkan Demir: "Akova, Alaniçi ile Mormenekşe, Yeniboğaziçi'nde vatandaş asbestli su içiyor"

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir bugün basın toplantısı düzenledi.

Yayın Tarihi: 07/06/17 13:10
okuma süresi: 2 dak.
Başkan Demir: "Akova, Alaniçi ile Mormenekşe, Yeniboğaziçi'nde vatandaş asbestli su içiyor"
A- A A+
Yeniboğaziçi belediye başkanı Katip Demir bugün basın toplantısı düzenledi.

Demir basın toplantısında yaptığı açıklamada; Akova, Alaniçi ile Mormenekşe, Yeniboğaziçi arasındaki asbest boruların ivedilikle değişmesi gerektiğini söyledi.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir basın toplantısı düzenleyerek Akova ile Alaniçi köyleri arasındaki 3.5 kilometrelik asbest boru ile Yeniboğaziçi ve Mormenekşe Köyü arasındaki 1.5 kilometrelik asbest boruların bir an önce değişmesi gerektiğini söyledi.

Yeniboğaziçi'nin 130 kilometrekare ve 20 bin nüfusa sahip turistik bir belde olduğunu dile getiren Demir, Türkiye'den gelen suyun bölgeye eşit dağıtılması için yoğun gayret içerisinde olduğunu söyledi.

Akova ve Alaniçi köyleri arasında 3.5 kilometrelik asbest boru olduğunu ve borularda sürekli patlak ve su kaybı yaşandığını vurgulayan Demir, su kayıplarının belediyeye çok büyük mali kayıba neden olduğunu vurguladı.

Mormenekşe Yeniboğaziçi arasındaki ana su hattının da asbest boru olduğuna dikkat çeken Demir, bu hatta da sürekli patlak ve su kaybı yaşandığının altını çizdi.

Asbest boruların sağlıksız ve tüm dünyada artık kullanılmadığına vurgu yapan Demir, asbest boruların değişmesi için birçok kez ilgili birimlere konunun aktarıldığını ifade etti.

Demir, son olarak ivedilikle asbest su borularının değişmesini talep etti.(MHA)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.