DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Bakırcı, Yeşilırmak ve Yedidalga'da...

Bakırcı, Yeşilırmak ve Yedidalga'da...

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Güzelyurt Bölgesinde gerçekleştirilecek ve tarımsal amaçlı kullanılacak olan gölet ve regülatör projeleri konusunda bölgede yaşayan vatandaşın endişelerini gidermek amacıyla Yeşilırmak ve Yedidalga'da düzenlenen toplantılara katıldı.

Yayın Tarihi: 11/02/14 16:29
okuma süresi: 2 dak.
Bakırcı, Yeşilırmak ve Yedidalga'da...
A- A A+

Toplantıda vatandaşların sorularını yanıtlayan Bakırcı, ileriye dönük yapılacak olan sulama suyu projeleri hakkında bilgiler verdi.

Bölgede düşünülen projelerin tamamen sulama ve tarımsal amaçlı olarak değerlendirileceğini vurgulayan Bakan Bakırcı, elde edilecek su kaynağının yine bu bölgelerde halkın ve üreticinin ihtiyacı doğrultusunda kullanılacağının altını çizdi.

Bakırcı, Yeşilırmak'ta yeraltından denize akan suyun değerlendirilmesi amacıyla regülatör oluşturulacağını ve elde edilecek suyun bölge halkının tarımsal amaçlı kullanımı için önemli bir değer yaratacağını vurguladı.

Konuyla ilgili çeşitli raporlar hazırlandığını ve projeler yapıldığını anlatan Bakırcı, ancak değişen iklim koşulları ve su kaynağı miktarları gözönüne alınarak yeniden revize edileceğini söyledi.

Projelerde vatandaşın kaygı duymasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Bakırcı,tüm amaçlarının bilimsel yöntemler kullanılarak, çevre dostu projelerle, bölge halkının doğal kaynaklarını da koruyarak denize akan suların tarımsal amaçlı kullanım için vatandaşa sunmak olduğunu söyledi.

Bakan Bakırcı'ya Yeşilırmak ve Yedidalga'da düzenlenen toplantılarda DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, Bakanlık Müsteşarı Hakan Oran, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Su İşleri Dairesi Müdürü Turgay Salim Hoşsöz,Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ile DSİ KKTC Proje Müdürü Birol Çınar eşlik etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.