DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 22 Mart Dünya Su Günü'nde çalıştay düzenliyor

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 22 Mart Dünya Su Günü'nde çalıştay düzenliyor

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi kapsamında ülkeye gelecek suyun kullanımı,dağıtımı ve planlaması ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

Yayın Tarihi: 05/03/14 12:22
okuma süresi: 2 dak.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı 22 Mart Dünya Su Günü'nde çalıştay düzenliyor
A- A A+

Bu kapsamda Bakanlık tarafından 22 Mart Dünya Su Gününde organize edilmesi düşünülen "Türkiye'den gelecek suyun dağıtım ve yönetiminin projelendirilmesi çalıştayı" ile ilgili bir toplantı yapıldı.

Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel'in organize ettiği toplantı, daha önce 10 Ocak'ta yapılan Üniversite temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirilen beyin fırtınasının devamı olan su projesi ile ilgili strateji çalışmalarının bir ayağını oluşturuyor.

10 Ocak'ta yapılan toplantıda seçilen ve üniversite temsilcilerinden oluşan ekip liderleri, 22 Mart'ta yapılması düşünülen Çalıştayın yöntemi ve konu başlıkları hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Bakanlık Müdürü Efsun Salel Kaşif, Çalıştayda Suyun maliyetinin belirlenmesi için ekonomik analizlerin yapılması, Doğal afetler ve diğer risklere karşı risk analizi yapılması ve alınması gereken önlemler, Suyun nasıl ve kimler tarafından yönetileceğine dair iş modeli, Suyun kullanım alanlarının belirlenmesi, Suyun dağıtımı için gerekli enerjinin temini, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, Çevre üzerindeki etkilerin belirlenmesi için bölgelerin çevresel özellikleri, Mevcut su bilançosunun çıkarılması ve mevcut su kapasitesinin etkin kullanımı ve Yasal Mevzuatın düzenlenmesi başlıklarında sunumlar yapılacağını belirtti.

Çalıştay ile ilgili detaylı bilginin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.