DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 5 dak.

Yeşil Kıbrıs için el ele verildi

Yeşil Kıbrıs için el ele verildi

"Yeşil Kıbrıs için El Ele" etkinliği Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı işbirliği ile düzenlendi.

Yayın Tarihi: 11/03/14 18:56
okuma süresi: 5 dak.
Yeşil Kıbrıs için el ele verildi
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yapılan açıklamaya göre Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın işbirliğinde Taşkent'e yeni bir ormanlık alan kazandırıldı, yeşil bir Kıbrıs için yeni fidanlar dikildi.

Fidan dikme etkinliğine Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Çevre Dairesi Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Turkcell yöneticileri ve çalışanları, Çevre ve Orman Daire yetkilileri, Arabahmet ilkokulu, Dikmen ilkokulu ve UKÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı ve öğrencileri katıldı.

Bakan, müdür ve yöneticiler, öğrencilerle birlikte fidan dikerken, birlikte anı fotoğrafları çektiler, piknik yaptılar, 'yeşil bir Kıbrıs'a katkı koymanın heyecanını yaşadılar.

Etkinlik bitiminde öğrencilere katılım belgesi verildi. Orman Dairesi ayrıca her öğrenciye çevrelerini de yeşillendirmeleri amacıyla fidan dağıttı.

BAKIRCI: "70 BİNDEN 700 BİNLERE"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, toplumun tüm kesimleri ile birlikte fidan dikiminin kendileri için son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Kuzey Kıbrıs Turkcell'insponsorluğunda 1.600 yeni ağacımız olacak. Turkcell'in hedefi 15 senede 70 bin fidana ulaşmaktır. Ümit ederiz ki bu rakam 700 binlere, 1 milyonlara ulaşacaktır" diye konuştu.

"Çocuklarla birlikte olmak ayrı bir gurur kaynağı, asıl önemli olan onların dikmesi ve sahiplenmesidir" diyen Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, iklim değişiklikleri nedeniyle adamızın giderek 'kuraklaştığına' da dikkat çekti.

Bakan Bakırcı, bu kurak görüntüyü aşmanın en iyi yönteminin ormanlık alanları artırmak olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplumumuzun da bunu desteklemesi gerekiyor. Dolayısıyla bugün bizim için çok önemli. Her kurum, Kuzey Kıbrıs Turkcell gibi kendi üzerine düşeni yapmalıdır. Fidan dikmek de yetmez. Bu fidanları korumaları, bakımını yapabileceğimiz kadar fidan dikmeli, onların ağaç haline gelmesini de sağlamalıyız. Mutlaka ağaçları korumalıyız. Bilinçsiz kesimlerden uzaklaşmalıyız. Yangın konusunda da bilinçlenmeliyiz. Önemli olan ağacı nasıl diktiğimiz değil önemli olan dikilen ağaç sayısıdır, bakımıdır, korumaktır. Turkcell'e teşekkür ediyor, topluma sevgilerimi sunuyorum."

ÇERKEZ: "ÇEVREYE YATIRIM ÖNEMLİ"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Günay Çerkez de konuşmasında, Taşkent bölgesinde yıllar önce yine fidan dikimi yaptıklarını anımsatarak, "Bu toprakları vatanımız yapacaksak, kazandığımızın bir bölümünü de yine ülkemize, özellikle de çevreye vermeliyiz" dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'in çevreye, eğitime ve spora yaptığı katkılarla daima diğer sivil toplum örgütlerine örnek olduğunu anlatan Çerkez, "Geleceğin temeli olan çocuklarımız burada, onlarla hep beraber fidan dikerek, bu temeli pekiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

KARAATMACA: "YOL HARİTAMIZ 70 BİNİN ÜZERİ"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da, "işimiz teknoloji, işimiz insan, her ikisi için de sürdürülebilir çevre önemlidir" sözleriyle başladığı konuşmasında, çevrenin odak alanlarının en üst sırasında yer aldığını belirtti.

Enerji tüketiminden sosyal sorumluluğa, eko turizmin desteklenmesinden kaplumbağaların korunmasına kadar pek çok alanda bu bilinçle hareket ettiklerini vurgulayan Karaatmaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün ülkemizi yeşillendirmek adına yine bir aradayız. 15 yılda 70 bin fidan seviyesine ulaştık. Bu rakamın çok daha ötesine geçecek bir yol planımız var. Bu sevinci öğrencilerimizle birlikte yaşamak Turkcell ailesi olarak bize ayrıca mutluluk veriyor. Tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.