DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

21 Mart Dünya Ormancılık günü...

21 Mart Dünya Ormancılık günü...

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Can Conkbayır, Orman Dairesi Teşkilat Yasası'nın yenilenmesinin şart olduğunu söyledi. Conkbayır,"Sorunların bugüne kadar büyüyerek ulaşmasında sorumluluğu olan geçmiş hükümetlere karşın bugünkü hükümet, bu sorunların çözümü için sorumluluk almalı" dedi.

Yayın Tarihi: 20/03/14 13:15
okuma süresi: 3 dak.
21 Mart Dünya Ormancılık günü...
A- A A+

Orman Mühendisleri Odası Başkanı Can Conkbayır, 21 Mart "Dünya Ormancılık Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, bugünün "Ormancılık Günü" olarak ilan edilmesinde amacın, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de mevcut ormanların korunması, geliştirilmesi, çok yönlü faydalarının çeşitli yayın organlarıyla halka duyurulması ve bu yöndeki ilginin artırılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

"Ormancılık Günü"nde, bu alanda mevcut önemli bazı sorunlara değinerek, uyarılar yapmayı uygun buldukları kaydeden Conkbayır, "Ülkemizin ulusal ormancılık amaçlarının başında mevcut orman alanlarımızın etkin bir şekilde korunması ve geliştirilmesi, yeni orman sahalarının kurulması ve toplumun ormanların diğer fonksiyonlarından en iyi şekilde faydalanmasının sağlanması gelmektedir" dedi. Conkbayır, ülkede uzun yıllar ormanlara zarar veren ve ormanları yok eden "yasadışı hayvan otlatma", "orman yangınları" ve "insan kaynaklı müdahaleler" gibi faktörlerin sürekli gündeme getirildiğini belirtti.

Orman Dairesi'nin, tüm sıkıntılara rağmen asli görevlerini yerine getirebilmek amacıyla mevcut personeliyle elinden geleni yapmakta olduğunu dile getiren Conkbayır, büyük sorun olan personel sıkıntısının ormancılık faaliyetlerinin tüm alanlarında kendini gösterdiğini savundu.

Cokbayır, şöyle devam etti:

"Bu şartlar altında ve Orman Dairesi'nin içerisinde bulunduğu bu personel sıkıntıları içerisinde üzülerek belirtmemiz ve uyarmamız gerekir ki önümüzdeki yangın sezonunda çıkması muhtemel orman yangınlarında, geçtiğimiz yıl meydana gelen Yeşilırmak yangınında olduğu gibi, büyük orman alanlarını kaybetmek değil kaybetmemek mucize olacaktır. Dileğimiz, 1989 tarihli Orman Dairesi Teşkilat Yasası'nın yenilenmesi ve bu sorunların bugüne kadar büyüyerek ulaşmasında sorumluluğu olan geçmiş hükümetlere karşın bugünkü hükümetimizin bu sorunların çözümü için sorumluluk almasıdır".

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.