DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Vahşi doğayı anlatan Serdar Kılıç YDÜ'de öğrencilerle bir araya geldi…

Vahşi doğayı anlatan Serdar Kılıç YDÜ'de öğrencilerle bir araya geldi…

Yakın Doğu Üniversitesi 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu işbirliğinde gerçekleştirilen Serdar Kılıç ile Doğada Yaşam söyleşisi gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 01/04/14 11:11
okuma süresi: 2 dak.
Vahşi doğayı anlatan Serdar Kılıç YDÜ'de öğrencilerle bir araya geldi…
A- A A+

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Doğa severlerin ilgiyle izledikleri Vahşi Doğada Yaşamı konu alan televizyon programıyla tüm Türkiye'nin tanıdığı Serdar KILIÇ, YDÜ öğrencilerine doğadaki anılarını anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

KILIÇ söyleşide "Benim okulum evren, öğretmenim de doğa. Doğada soyu tükenen ne bitki ne de hayvandır, soyu tükenen insandır" dedi. Son derece renkli dakikaların yaşandığı söyleşide Kılıç, öğrencilere doğada yaşadığı deneyimleri paylaşırken ok ve yay, bıçak gibi aletlerden yararlandı.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşi boyunca ayakta konuşan Kılıç öğrencilere doğayla iç içe yaşamalarını önerdi. "44 yaşındayım ve hayatım dağlarda geçti. Doğayla temasım iletişimi güçlendirdi" diyen Kılıç, günümüzdeki iletişimle geçmişte kurulan iletişim arasında fark olduğuna vurgu yaptı.

Doğayla iletişimini dedesine borçlu olduğunu belirten Kılıç, "Babam yetiştiği toprakları bizimde tanımamızı istiyordu. O yüzden arkadaşlarım yaz aylarında sahile denize giderken ben Şarkışla'daki dedemin çiftliğine giderdim. Doğayla temasım ilk o zaman oldu" diye konuştu.

İletişim kurarken duygunun önemli olduğunun altını çizen Kılıç, okuldan eğitim veren kişinin duygularını yansıtıp yansıtmadığının daha önemli olduğunu belirtti.

Daha sonra Alevkayası'nda öğrencilerle birlikte doğadaki deneyimlerini paylaşan Kılıç; yürüyüş esnasında ateş yakarak doğada nasıl ateş yakılabileceğini uygulamalı olarak gösterdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.