DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ İrfan Günsel Araştırma Merkezi, 5. Ekoloji Sempozyumu'nda temsil edildi

YDÜ İrfan Günsel Araştırma Merkezi, 5. Ekoloji Sempozyumu'nda temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Araştırma Merkezi araştırmacılarından Çevre Eğitimi Uzmanı Biyolog Nazım Kaşot; Yakın Doğu Üniversitesini, DAÜ Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen 5. Ekoloji Sempozyumu'nda 2 bildiri ve 1 poster çalışmasıyla temsil etti.

Yayın Tarihi: 08/05/14 10:38
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ İrfan Günsel Araştırma Merkezi, 5. Ekoloji Sempozyumu'nda temsil edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs'taki Sulak Alanların Çevresel Sorunları ve Kuzey Kıbrıs'taki Halkın Yılanlara Yönelik Tutumlarının Araştırılması konularında bildiri sunan Kaşot, sulak alanlardaki evsel katı ve sıvı atıkların yarattığı kirlilik, olta balıkçılığının ve doğa fotoğrafçılığının kuşlar üzerinde yarattığı stres ve habitat degredasyonları nedeniyle daralan yaşam alanlarına dikkat çekti.

Halkın yılanlara yönelik tutumlar çalışmasıyla da halkın yılanlara yönelik tutumlarının çok kötü olduğunu saptayan Kaşot, çalışmasında yılanlar hakkında bilgi eksikliği ve yanlış inanışların, tutumları olumsuz etkilediğini ortaya koymuştur.

Ayrıca ortak yazarlı Kıbrıs Sulak Alan Avifaunası poster çalışmasıyla da Kuzey Kıbrıs Sulak Alanları ve yakın çevrelerinde görülen kuş türlerinin sayım ve tanımları bilgilerine ilaveten sulak alanların bu göç yolları üzerinde oluşunun önemini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.