DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Çevre farkındalığı için 13-17 yaş arası Orienteering Yarışması yapılıyor

Çevre farkındalığı için 13-17 yaş arası Orienteering Yarışması yapılıyor

Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği olarak, Avrupa Birliği fonları ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-Gelecek için Ortaklık (UNDP-PFF) kurumu tarafından yürütülen "Karpaz Bölgesi Küçük Hibe Programı" kapsamında yürüttüğümüz "Çevre Takdiri ve Korunması için Doğa Kampçılığı" projemiz geçtiğimiz Pazar tamamlandı.

Yayın Tarihi: 15/05/14 13:28
okuma süresi: 2 dak.
Çevre farkındalığı için 13-17 yaş arası Orienteering Yarışması yapılıyor
A- A A+

Dipkarpaz, Yenierenköy ve Mehmetçik köylerinde yapılan 2 günlük doğa kamplarına 13-17 yaş arasındaki gençlerden toplam 54 kişi katıldı.

Dolu dolu 2 gün süren kamplarda doğada yaşam ve doğa koruma eğitimleri verildi. Eğitimler yanında çeşitli doğa sporları da gerçekleştirildi. Kamp sonunda mevcut çevre sorunlarına ve doğa korumaya yönelik projeler geliştiren gençler bilgi beceri ve farkındalıklarını sergilediler. Günümüzde popüler ve eğlenceli bir spor dalı olan Orientering gibi yeni bir spor dalı ile tanışan gençler doğada harita ve pusula yardımıyla yönlerini bulup hedefe gitmeyi öğrendiler. Dünyada olimpik bir spor dalı olan orientering sporu ile ilk kez tanışma fırsatını yakalayan 54 genç kendilerini bu spor dalında geliştirme fırsatı da yakalamış oldular.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında başlayan ve 7 ay süren Doğa Kampçılığı projemize ilgi hayli yoğundu. Eğiticilerde dahil yaklaşık 72 kişiye ulaşmayı başardık. Doğa koruma adına Karpaz bölgesinde farkındalık yaratmayı başaran projemiz 18 Mayıs 2014 Pazar günü gerçekleştireceğimiz kapanış etkinliği ile son bulacak.

Kapanış etkinliğinde 54 kişinin katılacağı bir orientering yarışması yapılacak ve projeye katılan 3 köy "Yılın İzci Köyü" olmak için kıyasıya yarışacak. Dipkarpaz, Yenierenköy ve Mehmetçik orta okullarından katılacak olan öğrenciler ayni zamanda okullarınıda temsil edecekler. Kapanış etkinliğine AB ile UNDP yetkilileri, okul müdürleri, bölge yetkilileri ile bölge halkının yanı sıra Devlet yetkilileri de katılacaktır. Kapanış etkinliği olan 13-17 yaş arası orientering yarışması çayırova köyü piknik alanında yapılacaktır. Kapanış etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.

Umut Akçıl

Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği

(Başkan)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.