DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

"5 Haziran'da 5 saatte, hadi yapalım Kuzey Kıbrıs"

"5 Haziran'da 5 saatte, hadi yapalım Kuzey Kıbrıs"

Çevre Platformu önderliğinde ve devlet-özel işbirliğiyle düzenlenecek temizlik seferberliği 5 Haziran'da gerçekleşecek.

Yayın Tarihi: 20/05/14 11:35
okuma süresi: 2 dak.
"5 Haziran'da 5 saatte, hadi yapalım Kuzey Kıbrıs"
A- A A+

"5 Haziran'da 5 saatte, hadi yapalım Kuzey Kıbrıs" sloganıyla yapılacak temizlik seferberliğinin, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde gerçekleşecek olması da etkinliğe ayrıca anlam katıyor.

Çok sayıda sivil toplum örgütü ve resmi kurumun yanı sıra okullar ve üniversitelerin de yer aldığı organizasyonda, 5 saatte tüm Kuzey Kıbrıs'ın temizlenmesi amaçlanıyor.

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Çevre Platformu'nun, dünyada pek çok ülke tarafından uygulanmakta olan "Let's Do It, Let's Clean It" hareketine ülkemizin de katılması konusunda girişimleri sonucunda, Başbakanlık bünyesindeki Kriz Yönetim Komitesi ve bu komitede yer alan kurumların desteği ile şekillenen "Hadi Yapalım", Kuzey Kıbrıs'ta, devlet-özel işbirliğinde düzenlenen en büyük organizasyon niteliğinde…

Kuzey Kıbrıs'ta bir ilk olacak temizlik seferberliği, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde 08:00-13:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Kayıt yaptırmak gerekiyor

Etkinlikte toplanacak çöplerin Güngör çöplüğüne döküleceği duyurulurken, temizlik seferberliğine katılmak isteyen kişilerin kayıt yaptırması gerektiği bildirildi.

"Hadi Yapalım" etkinliği kapsamındaki temizlik seferberliğine SMS, telefon ve web sitesi aracılığıyla kayıt yapılabilir.

Temizliğe katılmak isteyen kişiler, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Telsim'den gelen SMS'te tarif edilecek adımları takip ederek, www.letsdoitnorthcyprus.net sitesinden "gönüllü ol" butonunu tıklayarak, 2233980 numaralı telefonu arayarak veya kaymakamlıklara başvurarak kayıt yaptırabilirler.

Katılımcılara mesajla bilgi verilecek

Etkinlik kapsamında çöp toplama noktaları ve bu noktalara gidecek guruplar, Çevre Platformu, kaymakamlar ve yetkililer tarafından belirlenerek, kayıt yapan kişilere mesaj olarak bildirileceği duyuruldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.