DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

ÇMO'dan Dünya Çevre Günü mesajı

ÇMO'dan Dünya Çevre Günü mesajı

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), ülkede çevre sorunlarının temel nedeninin etkin ve sürdürülebilir çevre politikalarının olmaması olduğunu savundu.

Yayın Tarihi: 04/06/14 17:29
okuma süresi: 3 dak.
ÇMO'dan Dünya Çevre Günü mesajı
A- A A+

ÇMO Yönetim Kurulu Başkanı Nilden Bektaş, Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Hiç şüphe yok ki; çevre sorunlarının temel nedeni etkin ve sürdürülebilir çevre politikamızın olmamasıdır. Bu nedenle çevre göz ardı edilerek birçok siyasi politika uygulanmaktadır" dedi.

Bazı çevre sorunlarının kronikleştiğini ve bu sorunlara çözüm üretilemediğini savunan Bektaş, "Kronikleşen çevre sorunlarımız çözülmemekte, çözülmesi için de çalışmalar yetersiz kalmakta, hatta bu sorunlara ek olarak her geçen gün kronik yeni çevre sorunları yaşanmaktadır. Atık su, hava kirliliği, katı atıkların etkin yönetilememesi, deniz kirlilikleri, düzensiz yapılaşmanın yarattığı çevre sorunları bu sorunlardan sadece birkaçıdır" ifadelerini kullandı.

Kalkınma ve kentleşmeye paralel olarak da bazı çevre sorunları yaşandığını savunan Bektaş, çevre sorunlarının en aza indirgenmesi için devlet ve yerel yönetimlere düşen görevlerin yanında tek tek her bireyin de mücadele vermesi gerektiğini vurguladı. Bektaş, "Çevre yönetimi bir bütündür. Bu nedenle gerçek bir çevre yönetimi Halk ile Yönetenlerin ortak çabası ile mümkün olabilecektir" dedi.

"Kirleten Öder" "Üretici Sorumluluğu" gibi prensiplerin uygulanması, kullarda çevre eğitimin verilmesinin çevre sorunları ile mücadelede önemli etkenler olduğunu kaydeden Bektaş, "Unutulmamalıdır ki güçlü bir siyasi irade önderliğinde bu çerçevede yürütülecek bir çevre politikası; çevrenin iyileştirilmesini , dolayısıyla da refah seviyemizin yükselmesini beraberinde getirecektir. Çevre adına yönetimin, izleme ve denetimin hükümetlerimizin tarafından daha etkin bir çevre politikası çerçevesinde yürütülmesi kaçınılmaz bir gerçektir" diye devam etti.

GELİŞMEKTE OLAN KÜÇÜK ADA ÜLKELERİ ULUSLARARASI YILI

Dünya Çevre Gününün temasının bu yıl için Gelişmekte Olan Küçük Ada Ülkeleri (GKAÜ) Uluslararası Yılı olarak belirlendiğine işaret eden Bektaş, "GKAÜ'nün öneminin ve artan risklere ve hassasiyetlere karşı adaların korunması konusundaki aciliyetin daha fazla anlaşılmasını amaçlamaktadır. 2014 Dünya Çevre Günü'nün, adalarla dayanışma anlamında önemli bir çağrı fırsatı olacağı öngörülmektedir" dedi.

Yarın "Let's Do It" adı altında yapılacak olan çevre seferberliği de işaret eden Bektaş "Kampanyanın büyük bir çevre farkındalığı yaratmasının yanı sıra ilk kez Kamu Kurumları-Özel Sektör -STÖ işbirliğiyle gerçekleşecek olması da büyük anlam taşımaktadır. Uzun bir çalışmanın ürünü temizlik seferberliğinin tüm bölgelerde etkin bir şekilde gerçekleşmesi ve amacına ulaşması en büyük temennimizdir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.