DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Turizmciler çevre için kolları sıvadı

Turizmciler çevre için kolları sıvadı

KITSAB Başkanı Tolun ile KITSAB eski Genel Sekreteri ve YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Savaşan turizmciler ile birlikte, "Let's Do It" temizlik kampanyasına katıldı.

Yayın Tarihi: 05/06/14 16:50
okuma süresi: 3 dak.
Turizmciler çevre için kolları sıvadı
A- A A+

Kampanya çerçevesinde, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun ile KITSAB eski Genel Sekreteri ve YDÜ Turizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan turizmciler ve gönüllülerle birlikte, Lefkoşa Fuar Alanı, Gönyeli Çemberi arasında temizlik yaptı.

KITSAB Başkanı Orhan Tolun "Bu gün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Ülkemizin ekonomisinin lokomotifi turizm. Turizmimizde en büyük kaynağımız ise çevremizdir. Çevremizi Gün geçtikçe tüketiyoruz ve değerini bilmeden yok ediyoruz. KITSAB Çevre Platformu'nun bir üyesi olarak bu gün ülkemizin temizlenmesi ve bu konuda farkındalığın artması için üstüne düşen görevi yapmaktadır. Üyelerimiz ve çalışanlarımız ülkemizin pek çok noktasında kampanyaya katılmış ve ayrıca da kampanyaya lojistik destek de vermiştir" diye konuştu.

Tolun; bu kampanya ülkemizde bu güne kadar yapılan en kapsamlı temizlik kampanyası

Tolun, "bu kampanya ülkemizde bu güne kadar yapılan en kapsamlı temizlik kampanyası olmuştur. Burada bizlere düşen görev çocuklarımızı küçük yaşlardan eğiterek çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirmek ve bu esnada da kendilerine doğru örnek teşkil etmektir. Çevrede tahribatı ve kirliliği yaratan bizleriz. Taş ocaklarından, baz istasyonlarına, elektrik santrallerinden, petrol dolum, arıtma tesisleri ve daha pek çok çevremizi tahrip eden olumsuzluklara rağmen halen çok geç değildir. Bu günden başlayarak hepimiz çevreye ve çevre sorunlarına daha duyarlı olmalıyız. Bilmeliyiz ki; ya doğaya uyum içerisinde yaşamayı öğrenmeliyiz, ya da doğanın kendi düzenini tekrardan oluşturacağını, fakat oluşacak yeni düzende dinozorların yok olduğu gibi bizlerin de yok olacağımızı kabul etmeliyiz" dedi.

Savaşan; hala zamanımız varken çevremize sahip çıkmak için harekete geçelim!

Ne yazık ki günümüzde çevre adına gerek Dünya gerekse de ülkemiz için olumlu bir şey söylemek veya sürdürülebilirlikten bahsetmek en nazik ifade ile iyimserlik olur ve de gerçeği yansıtmaz diyen Savaşan "Dünya ve adamızın geleceği için, öncelikle temel insan haklarının başında gelen "sağlıklı ve nitelikli bir çevrede yaşama hakkı"nın sağlanması ve ayrıca "çevre yağması"nın durdurulması şarttır. Gelin hep beraber gelecek nesillere daha iyi bir Dünya bırakabilmek için kirlenmelerin önlenmesi, tabiatın korunarak tahribatının engellenmesi, yeşil alanların korunması ve artırılması için birlikte çaba gösterelim" dedi. Savaşan son olarak." hala zamanımız varken çevremize sahip çıkmak için harekete geçelim" çağrısında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.