DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Çınarlı köyüne su müjdesi...

Çınarlı köyüne su müjdesi...

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Çınarlı köyünde yapılan kazı çalışmaları sonrası yeni bir kuyu tespit edilerek 7-8 metreküp/saat verimle çalıştırılmaya başlandı.

Yayın Tarihi: 11/06/14 14:58
okuma süresi: 2 dak.
Çınarlı köyüne su müjdesi...
A- A A+

Köyde mevcut içme suyu kuyusunun devre dışı kalması nedeniyle Köy muhtarlığının talebi üzerine köye su sağlamak amacıyla Mayıs ayı sonlarında başlayan çalışmalar 6 Haziran'da tamamlandı ve 103 metre derinliğe pompa indirildi. Elde edilen su kaynağı köyün ihtiyacının karşılanması amacıyla köyün su şebekesine bağlandı.

Yapılan çalışmayı yerinde inceleyen Çevre ve Doğal Kaynaklar bakanı Hamit Bakırcı, Jeoloji ve Maden Dairesi yetkililerinden bilgiler aldı.

Bulunan kuyu ile temin edilen suyun, köy halkının bugüne kadar çektiği sıkıntılara noktayı koyacağına dikkati çeken Bakırcı, yapılan ölçümlerde suyun köy halkının ihtiyacına cevap verecek kapasitede olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Bakırcı, buna rağmen su tasarrufu konusuna dikkat çekerek özellikle bu yıl çok daha fazla görülen kuraklık karşısında tüm toplum olarak bazı önlemler almak zorunda olduklarını, bunun en başında da suyun tasarruflu kullanılması olduğunu ifade etti.

Çınarlı Köyü muhtarı Sami Başkan da konuşmasında yapılan çalışmayla köyün su sorunun çözüldüğünü söyleyerek Bakan Bakırcı ile Jeoloji ve Maden Dairesi yetkililerine teşekkür etti.

Bakan Bakırcı'nın incelemesi sırasında Jeoloji ve Maden dairesi Müdürü Mustafa Alkaravlı ile Sondaj Şube Amiri Hasan Öznesil de hazır bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.