DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

'İklim Değişikliğine Karşı Halkların Zirvesi!'

'İklim Değişikliğine Karşı Halkların Zirvesi!'

Peru'daki BM İklim Değişikliği Konferansı'na alternatif olarak düzenlenen 'İklim Değişikliğine Karşı Halkların Zirvesi' bugün Lima'da başlıyor.

Yayın Tarihi: 08/12/14 16:00
okuma süresi: 2 dak.
'İklim Değişikliğine Karşı Halkların Zirvesi!'
A- A A+

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 15 bin kadar sivil toplum örgütünün temsilcisi, "İklim değil sistemin değişikliği" başlığı altında toplanıyor. Etkinlik hakkında yapılan açıklamada, "İklim değişikliğini teşvik eden sistemin değiştirilmek istendiği" belirtildi.

Zirve kapsamında çarşamba günü düzenlenmesi planlanan yürüyüşe Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in de katılacağı bildirildi.

Lima'da 1 Aralık'ta başlayan BM İklim Konferansı, 20'nci defa düzenlendi. Konferansın gündeminde yeni bir iklim anlaşması yer alıyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, konunun BM'nin öncelikleri arasında bulunduğunu açıklamıştı.

'Dünyayı felaket bekliyor'

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli'nin (IPCC) son raporu, acilen eyleme geçilmesi gerektiğine dikkat çekmişti.

Raporun uzmanlarından, İklim Sonuçları Araştırma Enstitüsü'nden Prof. Stefan Rahmstorf'a göre, "Son yüz yılda küresel sıcaklıklar neredeyse bir santigrat derece arttı, küresel deniz seviyesi neredeyse 20 santim yükseldi."

Uzmanlar, iklim değişikliği ve nüfus artışı nedeniyle dünyamızı büyük bir felaketin beklediği ihtimali üzerinde duruyor. Atmosferin karbondioksit emme kapasitesinin en geç otuz yıl sonra dolacağı kaydediliyor.

Deutsche Welle Türkçe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.