DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 1 dak.

Koruma altındaki kuşu öldürene hapis

Koruma altındaki kuşu öldürene hapis

Çin'de koruma altındaki çizgili baykuş türünün de arasında bulunduğu 9 kuşu telef eden kişiye 8 ay hapis cezası verildi.

Yayın Tarihi: 11/12/14 08:26
okuma süresi: 1 dak.
Koruma altındaki kuşu öldürene hapis
A- A A+

Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in doğusundaki Cıciang eyaletinde, ulusal düzeyde korunan çizgili baykuş türünün de arasında bulunduğu 9 kuşu havalı tüfekle vurarak telef ettiği iddiasıyla yargılanan bir kişi, Tiantay mahkemesinde 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, avcı Şü Da'nın türüne ender rastlanan bir kuşu telef ederek, yaban hayatı koruma kanununu ihlal ettiğini belirterek, çizgili baykuş haricindeki kuşların da yüksek ekonomik değere ve araştırma potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Telef edilen kuşlar arasında çizgili baykuşun yanı sıra benekli güvercin, saz tavuğu ve çamurcun ördeğinin bulunduğu açıklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.