DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakılıyor

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakılıyor

Ülkemizde etkili olan kar yağışı ve aşırı soğukların ardından Akademi Kıbrıs Gelişim Platformu yaban hayvanları için seferber oldu.

Yayın Tarihi: 12/01/15 11:08
okuma süresi: 2 dak.
Yaban hayvanları için doğaya yem bırakılıyor
A- A A+

Akademi Kıbrıs Sosyal projeler birim başkanı Samet Yavan, aşırı soğuklar ve kar yağışı nedeniyle yaban hayvanlarının yiyecek bulma konusunda güçlük çektiğini söyledi.

Ülkemizin tamamını etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle doğada yemleme çalışması yaptıklarını dile getiren yavan, "Bu çerçevede her yıl Otel restoranlarda ki yiyecek artıklarını topluyor ve doğaya bırakıyoruz dedi. Yavan, Aynı zamanda pazar artıklarını da doğaya bırakıyoruz. Geçtiğimiz yıl yemleme çalışmaları kapsamında doğaya 1,5 ton yiyecek bırakmıştık dedi.

KIRSALA İNEN YABAN HAYVANLARINA ZARAR VERİLMESİN

Olumsuz hava şartları nedeniyle zaman zaman yem bulamayan yaban hayvanlarının kırsala indiğine dikkat çeken Yavan, kırsal kesimde yaşayan insanlardan bu hayvanlara zarar vermemelerini istedi.

Yaban hayvanlarının yanı sıra sokak hayvanlarının da yiyecek bulmakta zorlandığına işaret eden yavan, "Havaların soğuk olması ve kar yağışı nedeniyle doğadaki yaban hayvanları yem bulmakta zorlanıyor.

Bu soğuk günleri fırsata çevirip, Evlerimizde yemek artıkları oluşuyor. Bu yemek artıklarını çöpe atmak yerine bir kap içerisine koyup evimizin bir kenarına koyarsak bu hayvanların beslenmesine katkıda bulunuruz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Taneli yemlerden kuşlar beslenir bunun için pencerelerimizin önüne buğday taneleri de korsak kuşlarda faydalanır" diye konuştu.

Samet Yavan, doğanın herkesin ortak malı olduğunu sözlerine ekledi

Akademi Kıbrıs

Sosyal projeler Birimi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.