DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 1 dak.

Kediniz, köpeğiniz başını duvara yaslıyorsa dikkat!

Kediniz, köpeğiniz başını duvara yaslıyorsa dikkat!

Kediniz veya köpeğiniz başını mobilya, duvar vb gibi sert cisimlere yaslıyorsa bu ciddi sağlık sorunlarının göstergesi olabiliyor.

Yayın Tarihi: 19/01/15 07:58
okuma süresi: 1 dak.
Kediniz, köpeğiniz başını duvara yaslıyorsa dikkat!
A- A A+
Pek çok hastalık sebebiyle bu tür davranışlar görülebiliyor. Ancak duvara baş yaslamanın en yaygın sebebi olarak gösterilen rahatsızlık hepatik ensefalopati ismiyle bilinen bir karaciğer hastalığı. Karaciğerin normal şartlar altında kandan zehirli maddeleri temizlemesi gerekiyor. Karaciğer düzgün çalışmadığında amonyak ve diğer zehirli maddeler birikiyor ve nörolojik sorunlara sebep olabiliyor. Baş yaslama ise bu sorunlardan birisi. Baş yaslamanın işaret edebileceği diğer rahatsızlıklar:

Beyinde su toplama
Beyin tümörü
Beyin hasarı
Kafa travmaları
Menenjit ve beyin iltihabı

Benzer davranış gösteren, iştahsızlık, yorgunluk vs gibi belirtilere de sahip olan hayvanın en kısa sürede veterinere götürülmesi gerekiyor. Köpeğiniz veya kediniz başını duvara yaslıyorsa aynı gün içerisinde veterinere götürmenizi öneririz.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.