DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek: "Dikilen her fidan, doğaya yeni bir katkı"

Dinçyürek: "Dikilen her fidan, doğaya yeni bir katkı"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, dikilen her fidanın dünyanın daha yaşanılabilir olmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 30/03/15 07:44
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek: "Dikilen her fidan, doğaya yeni bir katkı"
A- A A+

Bakan Dinçyürek, Maraş Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen, kulubün merhum futbolcusu Ali Ceylan anısına Çanakkale bölgesinde yapılan hatıra ormanına fidan dikme etkinliğine katıldı. Etkinlikte Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Orman Dairesi Müdürü İsa Direk ile Kulüp Yöneticileri ve Ali Ceylan'ın ailesi de yer aldı.

Etkinlikte yaklaşık 800 adet çam,selvi ve akasya fidanı dikimi gerçekleştirildi.

Dinçyürek, gerçekleştirilen etkinlik ile genç yaşta kaybedilen bir değerin anısını yaşattıklarını ve aynı zamanda doğaya bir katkı koyduklarını söyledi.

Fidanları dikmenin tek başına yeterli olmadığını ifade eden Dinçyürek, fidanları genç ormanlara dönüştümek için çaba harcanması gerektiğine de dikkat çekti.

Hatıra ormanının çok yakında telleneceğini de söyleyen Dinçyürek, Gazimağusa Belediyesi, Maraş Gençlik Kulubü ve Ceylan ailesinin katkılarıyla fidanlık alanın ormana dönüşeceğini belirtti.

Dinçyürek:"Biz her geçen gün, adadaki fidanları artırarak ormana dönüştürmek ve yeşili adada geliştirmek hedefindeyiz." dedi.

Safranbolu'da katıldığı İklim Değişikliği Bakanlar Konferansını anımsatan Dinçyürek, bu konferansta sera gazının etkisiyle atmosferde yaşanan değişimlere dikkat çekildiğini ve bunun bütün bir dünya için tehdit oluşturduğuna vurgu yapıldığına dikat çekerek; "Diktiğimiz fidanlar ve soluduğumuz havanın kirletilmemesi dünyamınızın daha yaşanılabilir olmasına büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

ARTER: "AMACIMIZ DAHA YEŞİL BİR GAZİMAĞUSA"

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında Belediyenin her zaman Bakanlık ile istişara içerisinde ağaç dikimi kampanyalarına katıldığını belirtirken bunu bir seferberlik olarak gördüklerini söyledi.

Arter, ağaç dikme kampanyalarının çok güzel olduğunu ama önemli olanaın dikilen fidanların bakım ve korumasının sürdürülmesi olduğunu ifade etti.

Belediye olarak bölgelerinde dikilen fidanların bakımı,sulaması ve ilaçlanması için gereken her türlü katkıyı ortaya koyacaklarını söyleyen Arter : "Amacımız daha yeşil bir Gazimağusa" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.