DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Çevre Bakanlığı'ndan Sınırüstü Göleti açıklaması

Çevre Bakanlığı'ndan Sınırüstü Göleti açıklaması

Bazı basın yayın organlarında Sınırüstü göleti ile ilgili çıkan haberler üzerine, kamuoyumuzun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bazı noktalara dikkat çekmek arzusundayız.

Yayın Tarihi: 16/04/15 13:38
okuma süresi: 2 dak.
Çevre Bakanlığı'ndan Sınırüstü Göleti açıklaması
A- A A+

Sınırüstü Göletinden Boğaziçi'nde mevcut yeraltı suyunu besleme amaçlı 9 adet kuyu kullanılmaktadır.

İskele,Boğaziçi,Aygün,Kuzucuk,Ötüken,Akova,Yıldırım,Alaniçi, Atlılar,Muratağa ve Sandallar yerleşim birimlerine su sağlayan kuyuların yanında Salamis Otelin kuyusu ve özel sulama kuyaları da söz konusu göletten sağlanan sular ile beslenmektedir.

Bakanlığımıza bağlı Su işleri Dairemizin Kasım 2014- Şubat 2015 arasında başlatmış olduğu çalışmayla, göletteki kuyular aktif olarak çalıştırılmış ve bu kapsamda yaklaşık olarak 18 Bin TL harcanmıştır.

Son günlerde yağışların artması nedeniyle ara verilen pompalama işlemi, bugün itibariyle yeniden başlamıştır.

Bilinmesini isteriz ki; bizler için suyun her damlası çok önemlidir ve bu önem çerçevesinde en doğru ve akılcı yöntemlerle vatandaşımızın suyu huzur içerisinde kullanmasını sağlamak da başlıca görevimizdir.

Kamuoyumuza saygıyla duyurulur.

ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI

SU İŞLERİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.