DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Biyologlar Derneği'den dereler ile ilgili açıklama

Biyologlar Derneği'den dereler ile ilgili açıklama

Biyologlar Derneği yaptığı açıklama ile üzeri kapatılan dereler ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 29/04/15 10:03
okuma süresi: 2 dak.
Biyologlar Derneği'den dereler ile ilgili açıklama
A- A A+

Yıllar vardır Lefkoşa'nın içerisindeki Kanlı Dereye çöp, moloz hatta lağım suyu dökülmesini engelleyemeyen Çevre Koruma Dairesi, Belediye ve Lefkoşa Kaymakamlığı sanki da bunun sorumlusu Kanlı Dere'ymiş gibi her fırsatta dozerlerle dereye girerek dereye müdahale etmektedir.

Dere hem sulak alan kapsamında olduğundan Çevre Yasası ile hem de Kamu Derelerini Koruma yasası ile koruma altındadır. Dere içerisinde koruma altında olan ülkemizin tek tatlı su kaplumbağası Çizgili Kaplumbağa yaşamaktadır. Çevre yasası sadece bu kaplumbağayı değil onların yaşam alanlarını da koruma altına almıştır. Ancak her ne hikmetse devletten maaş çeken ve görevi çevreyi korumak olan çevre dairesi yetkilileri yaşanan katliama ses çıkarmamakta ve seyirci kalmaktadır.

Ayrıca Kamu Derelerini Koruma yasası "kimse dereye müdahale edemez, dereni içerisin kazamaz, aksi davrananlar suç işlemiş sayılır." der. Ama Lefkoşa Kaymakamı kendini yasaların üzerinde gördüğünden ne yazık ki dereye müdahale etmeyi alışkanlık haline getirmiştir.

Biyologlar Derneği birçok canlıya ev sahipliği yapan içerisinde koruma altına olan Çizgili Kaplumbağaların yasalara rağmen devlet eliyle katledilmesine göz yummamış suç işleyenler hakkında polise şikayette bulunmuş ve davacı olmuştur.

Her fırsatta eşeğini dövemeyen semerini döver misali çevre kirliliğini önleyemeyen kaymakamlığın dereye dozerlerle girerek orda yaşayan bütün canlıları sözde dereyi ıslah etme adına öldürmesine ve çevre koruma dairesinin seyirci kalmasına Biyologlar Derneği müsaade etmeyecektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.