DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 4 dak.

Çevre Bakanlığı ile İTÜ KKTC Yerleşkesi arasında protokol

Çevre Bakanlığı ile İTÜ KKTC Yerleşkesi arasında protokol

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC yerleşkesi arasında, Erenköy'de kurulması planlanan kampüs alanı için kira sözleşmesi imzalandı.

Yayın Tarihi: 23/05/15 11:05
okuma süresi: 4 dak.
Çevre Bakanlığı ile İTÜ KKTC Yerleşkesi arasında protokol
A- A A+

Bakan Dinçyürek önce Üniversitenin Gazimağusa'da bulunan KKTC Yerleşkesi Merkez kampüsünde incelemelerde bulundu, daha sonra ise Bakanlıkta protokol öncesi Üniversite heyetini kabul etti.

Protokol imza töreni öncesi konuşan Bakan Dinçyürek, sabah saatlerinde kampüste yapmış oldukları incelemeler sonrası Üniversitenin kampüsleşmesinin gelişimi adına yapacakları çalışmaları masaya yatırdıklarını söyledi.

Üniversitenin Erenköy'deki kampüsü için Bakanlığa bağlı Orman Dairesi ile yapılması gereken kira sözleşmesini hayata geçirdiklerini ifade eden Dinçyürek, bunun dışında da üniversitenin yerleşkesin gelişmesi adına daha hızlı adımlar atabilmesi konusundaki konuları da görüştüklerini belirtti.

Bakanlık olarak İTÜ gibi marka bir üniversitenin KKTC'de varlığından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Dinçyürek, Üniversitenin ülkedeki öğrenci kapasitesini arttırarak araştırma, geliştirmenin yanısıra topluma karşı görevlerini de daha sağlıklı bir şekilde yerine getirme adına yapacakları çalışmaları desteklediklerini vurguladı.

Dinçyürek ayrıca Üniversite ile varmış oldukları anlaşma neticesinde, daha önce Petrol Kirliliği ile yapmış oldukları eğitim çalışmasının hemen ardından ikinci ayak olarak hayata geçirecekleri kıyı tesislerindeki risk analizlerinin tespitini Üniversite ile yapmış oldukları ortak proje ile hayata geçireceklerini söyledi.

Risk analizlerinden sonra yapılacak işin ise alınması gereken önlemler konusu olduğunu ifade eden Dinçyürek, bu konuda tesislerin ve devletin de yapacakları işlerin belirleneceğini belirtti.

KAHYA: "İLERLEME ADINA SAYIN BAKANIN SAYESİNDE İLK KEZ BİR ADIM ATABİLDİK"

İTÜ KKTC Yerleşkesi Rektörü Prof.Dr. Ercan Kahya da konuşmasında,çok önemli bir adım attıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Kurulduğumuz günden beri maalesef bazı konularda hiç bir ilerleme sağlayamadık. İlk kez Sayın Bakan Dinçyürek'in yaptığı girişimlerle bir noktaya ulaşabilmiş durumdayız.Bu nedenle kendisine çok teşekkür ediyoruz"

Kahya, kira sözleşmesinin kendileri için çok önemli olduğunu, bu sözleşmenin ardından İTÜ KKTC yerleşkesinin gelişimindeki bir çok mesafenin de bu vesileyle katedileceğine inandıklarını söyleyerek projelere bir an önce başlayacaklarını söyledi.

Erenköy bölgesinde kurulacak kampüs alanını hem hizmet verme hem de çevresel olarak çok iyi değerlendireceklerini vurgulayan Kahya, Bakanlığın talep ettiği Kıyı tesisleri risk analizi çalışmalarında çalışma ortağı olarak kendilerini seçmiş olmasından dolayı memnun olduklarını ellerinden gelen katkıyı en iyi şekilde yapacaklarını belirtti.

Bakanlıkta gerçekleşen imza töreninde Müsteşar Bülent Arkın, Orman dairesi Müdürü İsa Direk, Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel ile Bakanlık Hukukçusu Emine Uzun da yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.