DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

UKÜ Kuzey Kıbrıs'ta kâğıt geri dönüşümüne katkı koymaya devam ediyor

UKÜ Kuzey Kıbrıs'ta kâğıt geri dönüşümüne katkı koymaya devam ediyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Kulübü ve İngiliz Dili Konuşma Kulübü biriktirdiği kullanımı bitmiş kâğıt, gazete, broşür, karton ve benzeri kâğıt ürünlerini düzenli olarak Greenwise Environmental'a teslim ederek geri dönüşüme katkı koyuyor.

Yayın Tarihi: 06/06/15 11:05
okuma süresi: 2 dak.
UKÜ Kuzey Kıbrıs'ta kâğıt geri dönüşümüne katkı koymaya devam ediyor
A- A A+

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde kâğıt geri dönüşümüne katkı koydukları çalışmayla ilgili bilgi veren UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay ve UKÜ İngiliz Dili Konuşma Kulübü Danışmanı Keith John Lay çevrede sıklıkla rastlanan kâğıt ve karton gibi malzemelerin geri kazanılabilir katı atıklar arasında üst sıralarda yer aldığını ve çalışmaya buradan yola çıkıldığını söyledi.

Gülten Sala Lay ve Keith John Lay bu atık ürünlerin içinde sadece bilinen basit kâğıtların değil, kullanımı bitmiş gazete, broşür, dergi ve karton kutularının da bulunduğunu söyledi ve "Öğrencilerimizi sosyal duyarlılık kapsamında bu ve buna benzer etkinliklerde diğer insanlara örnek olmaya ve bu kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz. Kampanyaya destek olan kütüphane personeline, öğrenci ve hocalarımıza teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

UKÜ Kütüphane Kulübü Başkanı Arzu Özen ve İngiliz Dili Konuşma Kulübü Başkanı Şükrü Yıldırım ise "Kâğıt kullanımının arttığı bu zamanlarda her şeyden daha çok ihtiyaç duyduğumuz tek şey oksijendir. Dünyamızın ciğerleri olan ormanlarımızı ve ağaçlarımızı korumak için biz de üzerimize düşeni yapıyor olmakla gurur duyuyoruz. Adada kâğıt geri dönüşüm kampanyasına destekle örnek olmaya çalışıyoruz UKÜ ailesi olarak bu güzel işleyişe destek olabildikse ne mutlu bize." diye ifade ettiler. Her iki kulübün başkanı yardıma olanak sağlayan UKÜ yönetimi ile kulüp danışmanlarına da teşekkür ettiklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.