DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 5 dak.

Ülker: "Kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz"

Ülker: "Kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, katıldığı TV Programında turizmin ve eğitimin başkenti Girne'de yapım kararı alınınan çöp toplama alanı ile ilgili önemli açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 17/06/15 10:06
okuma süresi: 5 dak.
Ülker: "Kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz"
A- A A+

Kararın nedenlerini sorgulayan Ülker, bunun yalnızca GAÜ'ye dokunmayacağını başta Girne olmak üzere tüm Kıbrıs'a olumsuzluklarının yansıyacağını, KKTC'deki üniversitelerinde bu durumdan etkileneceğini, Eğitim Bakanı ve YÖDAK Başkanı'ndan bu konu da herhangi bir açıklama yapılmadığını ancak bir açıklama beklediklerini de kaydetti.

"GİRNE'YE BİR ÇÖPLÜK YAPILMASI NE KADAR MANTIKLI?"

Ülker, Girne'de dördüncü üniversitenin de yolda olduğunu hatırlatarak GAÜ yakınlarında kurulacak bir kağıt atık toplama alanın hatalı bir yer seçimi olacağına dikkat çekerek, "KKTC'de Girne turizmin başkenti diye adlandırılıyor. Birçok yeşil alana da sahip. Şuan Girne'ye gelmesi planlanan dördüncü üniversite de yolda. Tarihi eserlerimiz saymakla bitmez. Sanki adada hiç yer kalmamış gibi bir katı atık toplama alanı yapılması planlanıyor. Yaklaşık olarak da Girne Amerikan Üniversitesi'nden 400-500 metre ileriye. Girne'nin nefesini veren ormanlar oralarda. Oralara bir çöplük yapılması ne kadar mantıklı?" diye sordu.

"TURİZMİN BAŞKENTİNE ÇÖPLÜK MÜ YAPILACAK?"

Turizmin ve eğitimin başkentine bir çöplük yapılmasının büyük bir hata olacağını yineleyen Ülker, Eğitim Bakanı'nı da bu konu da bir şeyler yapmaya şu sözlerle davet etti; "Turizmin başkentine çöplük mü yapılacak? KKTC'ye eğitim adası diyoruz ve konuyla ilgili Eğitim Bakanımızında bir şeyler yapması lazım. Sağ olsun Çevre Bakanımız bu konuda biraz daha hassas ve şu ana kadar duruşunu olumsuz yönde tuttu. Ama benim anladığım kadarıyla şu anda bir tek o olumsuz tarafta duruyor."

"HEP BİRLİKTE ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM"

Ülker ayrıca, "Hep birlikte ülkemize sahip çıkalım. Burada çevre katliamı yanında başka potansiyel büyük sıkıntılarda olabilir. Burada çıkan kokulardan zarar görecek canlılar olacak, yangın çıkabilir. Bazı şeyleri yaparken birçok alt yapısını kurarak yapmamız gerekiyor. Yeni bir çöplüğe ihtiyaç varsa, katı atık toplama alanına ihtiyaç varsa bunun nerede olacağının çok iyi araştırılması gerekiyor" şeklinde ifadelere yer verdi.


"GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ'NE KÖTÜLÜK YAPIYORUM DİYE DÜŞÜNENLER ESASINDA KENDİLERİNE DE KÖTÜLÜK YAPIYORLAR"

"En büyük sorumluluk devlet büyüklerimizde onların bu konuda biraz daha hassas olması gerekiyor. Çok daha basit alternatifler düşünülebilir" diyen Ülker, Girne Amerikan Üniversitesi'ne kötülük yapayım derken esasında bu kişilerin kendilerine de bir kötülük yaptığını şu şekilde belirtti; "Girne Amerikan Üniversitesi'nin kötüye gitmesi hiç kimsenin işine yarayan bir durum değildir. Netice de hiçbir üniversitenin burada kötü bir duruma düşmemesi gerekiyor. Kötü bir reklamının olmaması gerekiyor. Burada bazı kişiler Girne Amerikan Üniversitesi'ne kötülük yapıyorum diye düşünüyorsa burada da önce hatalıdırlar, esasında kendilerine de kötülük yapıyorlar" dedi.

"GİRNE'Yİ ÇÖPLÜK KENTİ YAPARSAK BİZ KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKARIZ"

Girne'de bir üniversitenin olmasının ekonomiye olan katkısına da değinen Ülker, "Esnaf bizi yolda her gördüğünde Allah sizden razı olsun diyor. Ekonomiye büyük bir katkımız var bizim. Bütün ülke bütçesinin 1. 5 milyar Doları üniversitelerden geliyor. Girne'deki en büyük üniversite biziz. Bazı şeyleri biraz daha iyi hesaplaması gerekiyor hükümetimizin. Eğitim Politikası diyoruz ama bunu hep sözde diyoruz. Gerçek bir hükümet politikası hala daha geliştirilmemiştir. Eğer Girne'yi çöplük kenti yaparsak biz kendi ayağımıza kurşun sıkarız" dedi.

"YÖDAK HER ÜNİVERSİTEYE EŞİT OLMALI VE SAHİP ÇIKMALI"

YÖDAK bu konuda bir tavır ortaya koyuyor mu? Sorusuna da cevap veren Ülker, sözlerini şöyle tamamladı; "Şu ana kadar yapmadı ama yapmasını ümit ediyorum. Burada herhangi bir üniversitenin zarar görmesi demek ülkenin ve YÖDAK'ın da zarar görmesi demektir. YÖDAK tarafsız bir şeklide tüm üniversitelere eşit olmak durumunda ve burada her üniversiteye sahip çıkmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.