DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Kıyı tesisleri risk analizleri için çalışma başlatılıyor

Kıyı tesisleri risk analizleri için çalışma başlatılıyor

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı kıyı tesislerinin petrol ve türevlerinden doğabilecek çevre kirlilikleri konusunda yaşabileceği sıkıntılar konusunda risk analizi çalışması başlatıyor.

Yayın Tarihi: 17/06/15 13:23
okuma süresi: 2 dak.
Kıyı tesisleri risk analizleri için çalışma başlatılıyor
A- A A+

Bu amaçla, ülkede kıyı tesisi bulunan Devlet ve özel şirketlerin temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Bakan Dinçyürek toplantının başında yaptığı konuşmada, 2013 yılında yaşanan deniz kirliliğine karşı hazırlıksız yakalanıldığını ifade ederek Bakanlığa geldikleri günden itibaren geçmişte yaşanılan kötü tecrübelerden ders çıkarma adına çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Bu kapsamda petrol ve türevlerinden kaynaklanan kirlilikle mücadele konusunda eğitim çalışması gerçekleştirip sertifika verdiklerini anımsatan Dinçyürek, bu çalışmaların ikinci ayağı olan kıyı tesislerdeki risk analizlerinin tespiti için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Kıyı tesislerinin risk analizi konusunda ülkede akredite bir kurumun olmadığına dikkati çeken Bakan Dinçyürek, daha önce eğitim çalışmasını yaptıkları Martı Şirketi ve İstanbul Teknik Üniversitesinin bu konuda destek olacaklarını söyledi.

Bu çalışmayı bir an önce hayat geçirmeyi planladıklarını söyleyen Dinçyürek şunları kaydetti:

"Amacımız KKTC'de kıyı tesislerinin tamamımın risk analizlerinin yapılmasıdır. Bu bir süreçtir. Bu konunun teknik kısımlarını ayrıca değerlendirerek en sağlıklı kararlar üreteceğiz. Kıyı tesislerin iç güvenlikleri, hukuki sorumlulukları ve bilimsel hazırlıkları konusunda önemli bir çalışma olacak."

KAHYA:"YAPILACAK BİLİMSEL ÇALIŞMA ÖNEMLİ"

İstanbul Teknik Üniversitesi KKTC Yerleşkesi Rektörü Prof.Dr.Ercan Kahya da konuşmasında üniversite olarak her türlü katkıyı koymaya hazır olduklarını belirterek, Bakan Dinçyürek'in konuya ilişkin bilimsel yaklaaşımını da çok önemli bulduklarını söyledi.

Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda Müsteşar Bülent Arkın, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları,Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel de hazır bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.