DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Taçoy ve Dinçyürek, yol temizlik çalışmalarını inceledi

Taçoy ve Dinçyürek, yol temizlik çalışmalarını inceledi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Çevre Ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Lefkoşa-Gazimağusa anayolu üzerinde devam eden yol temizlik çalışmalarını inceledi.

Yayın Tarihi: 18/06/15 11:19
okuma süresi: 3 dak.
Taçoy ve Dinçyürek, yol temizlik çalışmalarını inceledi
A- A A+

Çalışmaları değerlendiren Bakan Taçoy, insan gücü ve iş makineleri kullanılarak Belediyeler ile işbirliği içerisinde bir çok işi başlatmış bulunduklarını söyledi.

Taçoy, tüm anayollar ve bağlantı yollarında temizlik çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyleyerek Belediyelerin devlet ile işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalarda herkesin büyük bir özveri gösterdiğini belirtti.

Yapılan çalışmaların büyük bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Taçoy, halka da bu anlamda büyük bir göev düştüğünü söyledi.

Taçoy, şöyle devam etti:

"Yolların kenarlarında çok fazla çöp atıldığını görüyoruz.Temizlik adına yapılan çalışmalar çok meşaketli, zor çalışmalardır. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas davranması ve çöp atanları uyarması gerekmektedir."

DİNÇYÜREK:"YANGIN RİSKLERİNİ EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ"

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de konuşmasında, yangın riskinin en yoğun olduğu bu döneme gelene kadar bir çok tedbir aldıklarını ifade ederek bunlardan birinin de ana yol güzergahlarında oluşan otların temizliği olduğunu söyledi.

Dinçyürek, amacın hem daha temiz bir çevre hem de yangın riskini en aza indirmek olduğunu belirtti.

Yangın hazır kuvvet ekibinin sayısını 125'e tamamladıklarını açıklayan Dinçyürek, bu ekiplerin arazide çalıştıklarını ve orman yollarında gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Dinçyürek, dün itibariyle yangın helikopteri kiralanması ihalesinin sonuçlanıp sözleşme aşamasına geldiğini anımsatarak bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Bunlar tabiiki bizim almamız gereken tedbirlerdir. Ama bunların tek başına yetmesi mükün değildir.Vatandaşlarımızın da duyarlı olması gerekmektedir.Bu nedenle bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Vatandaşımızın arabalarından attıkları izmarit ve çöpler büyük oranda yangın riski oluşturmaktadır"

Temizlik çalışmalarıyla ilgili bir çok paydaşın bulunduğunu vurgulayan Dinçyürek, amacın güçleri birleştirerek ortak bir paydada hep birlikte hareket etmek olduğunu söyledi.

TÜLÜCÜ: "UYUM İÇERİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ"

Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü de konuşmasında Bayındırlık ve Çevre Bakanlıkları ile tam bir uyum içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek , destekleri için Bakanlara teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.