DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 5 dak.

Kaplumbağaları korumaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı

Kaplumbağaları korumaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı

Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti arasında işbirliği protokolü imzalandı. İki kurum, kaplumbağaların korunması ve çevre alanında uzun yıllardır sürdürdükleri işbirliğini, bu yıl, daha da ileriye taşıyarak sürdürme kararlığını ortaya koydu.

Yayın Tarihi: 08/07/15 17:41
okuma süresi: 5 dak.
Kaplumbağaları korumaya yönelik işbirliği protokolü imzalandı
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço'nun imza koyduğu protokol, genelde çevre, özelde kaplumbağaların korunması alanında işbirliğini içeriyor.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürlüğü'nde yer alan imza törenine Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Proje Müdürü Robin Snape de katıldı.

"Akdeniz'de yaşam mücadelesi"

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağa Koruma Cemiyeti arasındaki işbirliğinin artık gelenekselleştiğini belirterek, aynı heyecan ve sorumlulukla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
"Kuzey Kıbrıs Turkcell'in de sembolü haline gelen ve tüm dünyanın üzerine titrediği kaplumbağaların bizim için ayrı bir önemi bulunmaktadır" diyen Aybars Karaatmaca, bir dönem bu farkındalığı çok daha ileriye taşımak amacıyla kurumsal logolarında kaplumbağa sembolünü kullandıklarını da anımsattı.

Karaatmaca şunları söyledi:

"Dünyadaki 7 tür deniz kaplumbağasından 2 türü Caretta Caretta ve Chelonia Mydas Akdeniz'de yaşam mücadelesi veriyor. Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak bu kaplumbağaların yumurtladıkları sahilleri her yıl okullar ve dernekler ile hep birlikte temizliyoruz. Her yıl ısrarla gündeme getiriyor ve diyoruz ki, 'Bu kaplumbağalar korumamız altındadır'. Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesinin sosyal sorumlulukta önemli odak alanlarından biri de çevredir. Kurulduğumuz günden bugüne adamıza çevre konusunda birçok yatırım yaptık. Yeni ormanlar yaratmak için 70 bini aşkın fidan diktik, sahil temizliği yaptık, "Let's Do It" kampanyasına çalışanlarımızın katkılarıyla en geniş katılımı sağladık ve kaplumbağaların korunması konusunda birçok proje yaptık. Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ile bu yıl da çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum."

'Kaplumbağa gönüllüleri'

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, en önemli hedeflerinden birinin de "Kaplumbağa Gönüllüleri"ni artırmak ve tüm projeleri onlarla birlikte gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti ve Balıkçılık Birlikleri ile eğitim seminerleri düzenleyeceklerini anlatan Karaatmaca, "Bu yıl da yine kaplumbağalarımızın yumurtladıkları sahilleri temizleyecek, hep birlikte kaplumbağa gözlemi yapacak, yeni yavruları sahile bırakacağız" dedi. Önümüzdeki dönemde Çevre Bakanlığı ile birlikte yaralı kaplumbağaları iyileştirme için "Kaplumbağa Koruma Evi"nin açılışını yapacaklarını anlatan Karaatmaca, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti'yle yeni dönem işbirliği sözleşmemizi imzalarken, tüm gönüllerimizi de sevgiyle selamlıyorum. Kaplumbağalarımızı hep birlikte korumak için tüm halkımıza buradan çağrı yapmak istiyorum; 'Ben de kaplumbağa gönüllüsüyüm ve adamızın sembolü haline gelen bu güzel hayvanlara sahip çıkmak istiyorum' diyorsanız Kuzey Kıbrıs Turkcell'in resmi Facebook sayfasından (www.facebook.com/TURKCELLKUZEYKIBRIS ) bizlere ulaşabilir veya Kaplumbağa Koruma Cemiyeti ile iletişime geçebilirsiniz."

1999'dan bugüne işbirliği

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Başkanı Kutlay Keço da Kuzey Kıbrıs Turkcell'le 1999 yılından, yani kurulduğundan bu yana işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.

Keço, düzenlenen etkinliklerle insanlara ve çocuklara kaplumbağaları sevdirmek ve korumayı öğretmek hedefinde olduklarını belirterek, "Bu sene de bir dizi etkinlikler gerçekleştireceğiz. Kuzey Kıbrıs Turkcell'in desteği bizler için çok önemlidir. Teşekkür ediyorum" dedi.

Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Proje Müdürü Robin Snape de bu yılki proje ve etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. Lefkoşa'da önümüzdeki hafta bir seminer düzenleneceğini belirten Robin Snape, sonraki hafta Gazimağusa'da balıkçıların dahil olduğu bir eğitim çalışması yapılacağını da belirtti.

Kaplumbağa gözlemlerinin gönüllülerle birlikte yapılacağını anlatan Snape, çocukların da katılacağı sahil temizliği sonrasında, yavru kaplumbağaların denize bırakılması etkinliğinin yer alacağını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.