DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 4 dak.

Dinçyürek: "AKSA'da filtreleme işlemi tamamlanmıştır"

Dinçyürek: "AKSA'da filtreleme işlemi tamamlanmıştır"

DPUG Çevre Komisyonu Başkanı Dr. Hakan Dinçyürek, yayımladığı basın açıklaması ile AKSA'da filtreleme işleminin tamamlandığını belirtti. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 29/07/15 13:46
okuma süresi: 4 dak.
Dinçyürek: "AKSA'da filtreleme işlemi tamamlanmıştır"
A- A A+

Son günlerde AKSA ve TEKNECİK Elektrik Santralleri ile ilgili olarak gerek yazılı gerekse görsel basında birçok haber yer almaktadır. Söz konusu bu haberler nedeni ile kamuoyunun aydınlatılması açısından aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun görmekteyiz.

AKSA'da Filtreleme İşlemi Tamamlanmıştır.

Kalecik'teki Aksa Elektrik Santralinde ısrarlı takibimiz neticesinde filtreleme işlemi tamamen tamamlanış olup bacadan çıkan emisyon değerleri 24 saat on-line olarak Çevre Koruma Dairesi tarafından izlenmektedir.

Aksa Elektrik Santrali ile ilgili olarak, bazı vatandaşlarımızın, çıkan dumanın zararlı olup olmadığı yönünde birtakım endişeleri mevcuttur. Bu endişelerin giderilmesi için yapılması gereken tek iş, ölçümlerin doğru olup olmadığının belirlenmesi maksadı ile akredite olmuş bir firmaya Kalibrasyon İşleminin yaptırılmasıdır, yani vatandaşlarımızın anlayacağı dille cihazların doğru ölçüm yapıp yapmadığının denetlenmesidir.

Kalibrasyon için KTMMOB ile anlaştık.

Görevde bulunduğumuz süre içerisinde her konuda olduğu gibi bu konuda da şeffaf ve katılımcı bir anlayış ile hareketle, AKSA Elektrik Santrali'nin Kalibrasyon işlemi için gerekli firmanın seçimi ve zamanının saptanması konusunda, ileride herhangi bir söylentiye fırsat vermemek açısından, K.T.M.M.O.B. ile ortak hareket etme konusunda mutabakata varmış ve bunu kamuoyuna açıklamıştık.

Kalibrasyon bir an önce yapılmalı ve sonuçlar halkımız ile paylaşılmalı

Söz konusu kalibrasyon işleminin, şu anki Bakanlık ile de istişare edilerek, zaman geçirilmeden bir an önce yaptırılması ve çıkacak olan olumlu ve/veya olumsuz sonuçların halkımız ile paylaşılması gerekmektedir. Bizler halk adına bu konunun takipçisi olacağız.

Teknecik Elektrik Santralinde sorun daha büyük.

KIB - TEK'e ait Teknecik Elektrik Santrali ülkemizdeki bir diğer elektrik üreten santralimiz olup, bu santralde çevre açısından daha büyük sorunlar yaşanmaktadır. Hiçbir filtreleme sistemi bulunmayan ve kalitesiz yakıt kullanılan bu santralimiz yıllardır bölge halkının sağlıksız hava solumasına neden olmaktadır.

KIB-TEK Bütçesine Filtreleme ile ilgili Kalem Kondu.

Bakanlık görevinde bulunduğumuz 9 aylık süre içerisinde, ısrarlı mücadelemiz neticesinde KIB-TEK'in 2015 bütçesinde Filtreleme ile ilgili olarak kalem ayrılmasını sağladık. Bu paranın sağlanarak kullanılması ve filtreleme işleminin bir an önce başlatılması gerekmektedir. Halkımızın bizlerle birlikte bu konuda ısrarcı ve takipçi olmasını beklemekteyiz.

Standartları sağlayamayan tesis kaliteli yakıt kullanmak zorunda

Filtreleme sistemi bulunmayan ve/veya baca gazı emisyonları, Yasa ve Tüzüklerle belirlenen standartları sağlayamayan elektrik santrallerinde kaliteli yakıt (maksimum %1 kükürt içerikli) kullanılması Bakanlar Kurulu'ndan geçirmiş olduğumuz bir önerge ile zorunlu hale getirilmiştir. Bu konunun da ısrarlı takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Dr. Hakan DİNÇYÜREK

DPUG Gazimağusa Milletvekili,

Çevre Komisyonu Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.