DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Telsim, Akdeniz Köyü Sahili'ni temizledi

Telsim, Akdeniz Köyü Sahili'ni temizledi

Telsim çalışanları ve Kumdan Yaşama İnisiyatifi 3. Kumdan Yaşama etkinliği çerçevesinde deniz kaplumbağalarının ziyaret ettiği Akdeniz Köyü Sahili'ni temizledi.

Yayın Tarihi: 01/09/15 15:07
okuma süresi: 3 dak.
Telsim, Akdeniz Köyü Sahili'ni temizledi
A- A A+

Akdeniz Köyü'nde Kumdan Yaşama İnisiyatifi tarafından 6 Eylül'de düzenlenecek 3. Kumdan Yaşama etkinliği öncesinde gerçekleşen etkinlikte, Telsim çalışanları dünyadaki yedi deniz kaplumbağa türü arasında yer alan Caretta Caretta ve Chelonia Mydas'ın nesillerini sürdürmek için uğradığı Akdeniz Köyü Sahili'ni gönüllü olarak temizledi.

6 Eylül Pazar günü düzenlenecek 3. Kumdan Yaşama etkinliği çerçevesinde denizle buluşacak yavru kaplumbağaların temiz bir sahillde yaşama ilk adımı atmalarını sağlamak amacıyla Akdeniz Köyü Sahili'ni temizleyen Telsim çalışanları, etkinlik bitiminde açtıkları "Temiz Sahil, Temiz Gelecek" yazılı bir pankartla Akdeniz sahillerinin bakir güzelliğinin sürdürülebilir bir çevre bilinciyle korunması mesajını verdiler.

Telsim ailesi olarak Kıbrıs sahillerinin minik misafirleri Caretta Caretta ve Chelonia Mydas'ları temiz bir ortamda denizle buluşturmak için tüm çalışanlarıyla birlikte gönüllü olarak Akdeniz Köyü Sahili'ni temizlediklerini belirten Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Telsim olarak tüm sosyal sorumluluk projelerinde Kıbrıs'a ait kültürel ve doğal değerleri her zaman önemsediklerine dikkati çekti. Karas, "Kıbrıs'ın doğal zenginliği olan sahillere ve deniz kaplumbağalarına sahip çıkıyoruz. Temiz bir gelecek için sahili temizledik" dedi.

Akdeniz Köyü Muhtarı ve Kumdan Yaşama İnisiyatifi Sözcülerinden Tarık Tarkan Bozalan ise 3 yıldır düzenledikleri Kumdan Yaşama etkinliğini kum zambakları ile caretta carettaları korumak ve farkındalık yaratmayı amacıyla düzenlediklerini belirterek, bu etkinliğe vereceği iletişim desteği ve öncesinde yaptığı önemli sahil temizliği için Telsim'e teşekkür etti.

Dünyanın en yaşlı canlıları arasında yer alan ve nesilleri tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan deniz kaplumbağalarından Caretta Caretta ve Chelonia Mydas (yeşil kaplumbağalar)'ın ziyaret ettiği Kıbrıs sahillerinden Akdeniz Köyü Sahili'nin Telsim çalışanları tarafından temizlenmesinin ardından, 6 Eylül Pazar günü bebek deniz kaplumbağaları temiz bir sahilde yumurtalarından çıkarak hayata ilk adımlarını atacaklar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.