DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

3'üncü Kumdan Yaşama Etkinliği 6 Eylül Pazar günü yapılacak

3'üncü Kumdan Yaşama Etkinliği 6 Eylül Pazar günü yapılacak

Kumdan Yaşama İnisiyatifi tarafından düzenlenen 3. Kumdan Yaşama etkinliği Telsim'in de iletişim desteği ile 6 Eylül Pazar Günü düzenleniyor.

Yayın Tarihi: 04/09/15 12:27
okuma süresi: 3 dak.
3'üncü Kumdan Yaşama Etkinliği 6 Eylül Pazar günü yapılacak
A- A A+

Etkinlik çerçevesinde, KKTC'de en fazla Akdeniz köyünde bulunan Kum Zambaklarının tanıtılması, korunması ve deniz kaplumbağalarının yumurtadan çıkışının gözlemlenerek farkındalık yaratılması hedefleniyor.

Deniz kaplumbağalarının yumurtlama ve üreme alanı olan Akdeniz Köyü Sahili'ni kısa bir süre önce temizleyen Telsim çalışanlarının da katılacağı etkinlik kapsamında çeşitli bilgilendirici ve eğlenceli aktiveteler yer alacak. Sahilde bisiklet keyfi, çocuklarla birlikte uçurtma yapıp, uçurma etkinliği gibi eğlenceli aktivitelerle dolu keyifli bir gün geçireceklerini dile getiren Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, tüm doğa severleri 6 Eylül Pazar günü, yumurtalarından çıkacak deniz kaplumbağalarının büyüleyici anına tanıklık etmeye davet etti. Tanpınar, Kıbrıs'ın doğal güzelliklerine ve değerlerine sahip çıkmak adına sahili temizlediklerini anımsatarak, "Herkesi güzel Kıbrısımızın en değerli misafirlerinden deniz kaplumbağalarının uğradığı Akdeniz Sahili'nde bir doğa mucizesine, bebek kaplumbağaların denizle buluşmasına tanıklık etmeye davet ediyoruz" dedi.

Etkinlik kapsamında Kum Zambakları ve Deniz Kaplumbağaları (Caretta caretta ve Chelonia mydas) sunumları, kum zambaklarının fotoğrafçılar eşliğinde görüntülenmesi, kral mezarlarına gezi, çocuklar için seramik, yüz boyama ve uçurtma etkinlikleri, hatıra fotoğrafları, yavru deniz kaplumbağalarının denize bırakılması ve çeşitli aktiviteler gerçekleşecek. Etkinlik programı şöyle;

15:00 Açılış, Sergi ve Sunumları

Kum zambakları ve Deniz Kaplumbağaları sunumları, Kumdan Yaşama Fotoğraf Sergisi'nin gezilmesi

16:00 Seramik, Boyama ve Uçurtma

Kaplumbağa seramikleri yapılması ve çocuklara yüz boyama ile çocuklarla birlikte yapıp, uçurulması

17:00 Kral Mezarları, ve Bisiklet Turu

Araçlarla kral mezarlarını ziyaret ve sahilde bisiklet keyfi

18:00 Gözlem ve Fotoğraf Çekimi

Kum zambaklarının görülmesi, fotoğrafçılar eşliğinde çekim ve hatıra çekilmesi

19:00 Kaplumbağaların Bırakılması

Yavru deniz kaplumbağalarının uzmanlar eşliğinde ve gruplar halinde denize bırakılması

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.