DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 1 dak.

Deniz kaplumbağaları hayatla buluştu

Deniz kaplumbağaları hayatla buluştu

Kumdan Yaşama İnisiyatifi tarafından düzenlenen 3. Kumdan Yaşama etkinliği Telsim'in de iletişim desteği ile yüzlerce doğa severin katılımıyla gerçekleşti. Kuzey Kıbrıs'ta en fazla Akdeniz Köyü'nde bulunan Kum Zambaklarının tanıtılması, korunması ve deniz kaplumbağalarının yumurtadan çıkışının gözlemlenerek farkındalık yaratılması hedeflenen etkinliğe yüzlerce doğasever katıldı.

Yayın Tarihi: 07/09/15 18:18
okuma süresi: 1 dak.
Deniz kaplumbağaları hayatla buluştu
A- A A+
Deniz kaplumbağalarının yumurtlama ve üreme alanı olan Akdeniz Köyü Sahili'ni kısa bir süre önce temizleyen Telsim çalışanlarının da katıldığı etkinlik kapsamında, çeşitli bilgilendirici ve eğlenceli aktiveteler yer aldı. Sahilde bisiklet keyfi, uçurtma etkinliği gibi eğlenceli aktivitelerle dolu keyifli bir gün geçiren doğa severler, deniz kaplumbağalarının yumurtalarından çıkıp hayata adım attıkları büyüleyici ana tanıklık ettiler.

Etkinlik kapsamında Kum Zambakları ve Deniz Kaplumbağaları (Caretta caretta ve Chelonia mydas) gözlemlenirken, kral mezarlarına gezi de düzenlendi. Uçurtma etkinlikleri, hatıra fotoğraflarının çekilmesi gibi çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği etkinlik, yavru deniz kaplumbağalarının denize bırakılması ile sona erdi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.