DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Evren, çevre örgütleri ile görüştü: "Doğru iletişim ve işbirliği önemli"

Evren, çevre örgütleri ile görüştü: "Doğru iletişim ve işbirliği önemli"

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, çevre konularında atılacak adımlarda doğru iletişim ve işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 30/09/15 13:21
okuma süresi: 3 dak.
Evren, çevre örgütleri ile görüştü: "Doğru iletişim ve işbirliği önemli"
A- A A+

Evren, KKTC'de çevreyi de ilgilendiren konularda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile toplantıda biraraya geldi.

Bakanlıkta gerçekleşen toplantıya davet edilen Sivil toplum örgütlerinden 16'sı Başkan ya da temsilci düzeyinde katılım gösterdi.Toplantıya yer alan tüm katılımcılar çevre ile ilgili hassasiyet duydukları konuları ve sıkıntıları anlatarak çözüm önerilerine de sundular.

Bakan Evren, toplantıda yaptığı konuşmada çevre ile ilgili sivil toplumu birarada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilerleyen süreçlerde de bu tip toplantıları sıklıkla gerçekleştireceklerini söyledi.

"Çevre" konusunun sadece ülkedeki sivil toplumun değil tüm vatandaşların hassasiyet duyduğu bir konu olduğunu vurgulayan Evren, atılacak adımlarda doğru iletişim ve işbirliğinin çok önemli olduğunu belirtti.

Yılların birikimi ile oluşmuş bir çok sıkıntı ile karşı karşıya bulunduklarının altını çizen Evren, ülkede atık sorunları başta olmak üzere hava ve çevre kirliliği gibi bir çok konunun gündemlerinde olduğunu ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarının ortaya koyacağı önerilerin kendilerinin çalışma yol haritasında her zaman için yardımcı olacak önemli bir rehber olacağına işaret eden Evren, örgütlere ülkede çevre adına bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

Müstaşar Gürkan Kara, Bakanlık Müdürü Efsun Kaşif Salel,Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney ,Çevre Koruma Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğluları ve Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıya; Çevre Mühendisleri Odası, Biyologlar Derneği,Yeşil Barış Hareketi,Çevre Koruma Vakfı,Kema Derneği, Mimar Mühendisler Odaları Birliği, , Uluslararası Kalkınma Birliği,Kuşkor,Kayad,Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği,Orman Mühendisleri Odası,Taşocakcıları Birliği,Peyzaj Mimarları Odası, Karpaz Milli Parkını Koruma İnsiyatifi ve Aydınlık Yarınlar Hareketi katılım gösterdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.