DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 1 dak.

Egsoz emisyon denetimleri sürüyor

Egsoz emisyon denetimleri sürüyor

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesinin Polis Genel Müdürlüğü ile birlikte 5 - 28 Ekim tarihleri arasında ülke genelinde farklı güzergahlarda gerçekleştirdiği ve toplamda 360 aracın kontrol edildiği egsoz emisyon denetimlerinde 96 aracın, testi geçemediği tespit edilmiştir.

Yayın Tarihi: 30/10/15 11:09
okuma süresi: 1 dak.
Egsoz emisyon denetimleri sürüyor
A- A A+

Testi geçmeyen araç sürücülerine araçlarının gerekli tamirini yapabilmesi için Çevre Yasası gereği 30 gün süre verilmiştir.

Kasım ayı içerisinde 30 gün süresi dolan araçların, Çevre Koruma Dairesi personelleri tarafından kontrolü yeniden yapılacaktır.

Süre sonunda araçlarını kontrol için Çevre koruma Dairesi'ne getirmeyen araç sahiplerine Çevre yasası Kapsamında asgari ücretin yarısı kadar idari para cezası yazılacaktır.

Bununla birlikte Çevre Koruma Dairesinin ALO 123 şikayet hattına Eylül ve Ekim ayları içinde toplam 30 adet araçla ilgili egsoz gazı kirliliği şikayeti ihbarı iletilmiştir.

Şikayet edilen bu araçların kime ait olduğu konusunda Ulaştırma Bakanlığından bilgi alındıktan sonra Çevre Yasası kapsamında gerekli işlemlere başlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.