DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Yeni doğa yürüyüş yolları için protokol imzalandı

Yeni doğa yürüyüş yolları için protokol imzalandı

Turizm Bakanlığı, özel ilgi turizmi kapsamında, yerli halkın yanı sıra, ülkemizi ziyaret eden turistlerin de kesintisiz yürüyebilmelerine olanak sağlanabilmesi amacıyla yeni doğa yürüyüş yolları oluşturuyor.

Yayın Tarihi: 01/12/15 13:25
okuma süresi: 2 dak.
Yeni doğa yürüyüş yolları için protokol imzalandı
A- A A+

Bakanlık, Koruçam'dan – Zaferburnu'na (Cape to Cape) kadar toplam 257 km uzunluğunda 18 yürüyüş yolundan oluşan güzergâhtaki mevcut yürüyüş yolunun eksikliklerinin giderilmesi ve turizmin hizmetine sunulabilmesi amacıyla Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile protokol imzaladı.

İmzalanan protokol ile ilgili yetki Bakanlar Kurulu'nun 18/11/2015 tarihinde almış olduğu Ö.(K-1) 666-2015 sayılı karar ile de onaylanmıştır.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Sucuoğlu, mevcut yürüyüş yollarının eksikliklerinin giderilmesi ve yeni parkurların turizme kazandırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyleyerek, söz konusu parkurlar hakkında bilgi verdi.

Beşparmak Parkuru'nun (Koruçam Burnu-Zafer Burnu) 18 etaptan oluşan 257 km'lik uzun mesafe olduğunu dile getiren Sucuoğlu, batıda Kormacit Burnu'ndan başlayarak Beşparmak Dağları üzerinden doğuda Zafer Burnu'na kadar uzandığını vurguladı.

Bakan Sucuoğlu söz konusu 18 yürüyüş parkurunun; Koruçam, Lapta, Karaman (Karmi), St. Hilarion, Bellapais, Buffavento, Alevkaya, Antiphonitis, Tatlısu, Mersinlik, Kantara, Yedikonuk, Esenköy, Sipahi, Elaousa, Dipkarpaz, Apfendrika ve Zafer Burnu'ndan oluştuğunu ifade etti.

Sucuoğlu imzalanan protokol uyarınca; parkurların bakım onarımı, işaretleme, isim taşı ve tabelaların yapımı ile montaj işlerinin tümünün 80 takvim gününde tamamlanmasını ön gördüklerini söyledi.

Sucuoğlu, doğa yürüyüşlerinin özel ilgi turizminin önemli bir parçası olduğuna işaret ederek, Bakanlık olarak yaklaşık 7 yıldır ülkedeki doğa yürüyüşlerinin gelişimi amacıyla yürüyüş parkurları için katkılar yapıldığını ve bu katkıların önümüzdeki dönemde de devam edeceğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.