DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Narenciye teşvik primleri açıklandı

Narenciye teşvik primleri açıklandı

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan narenciye ihracatçılarına yönelik ihracat teşvik primlerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 20/01/16 07:48
okuma süresi: 2 dak.
Narenciye teşvik primleri açıklandı
A- A A+

2015-2016 narenciye sezonunda TC, AB ve üçüncü ülkelere yapılacak limon, greyfurt, mandora (king) ve diğer mandalina türleri ile yafa (şamuti) ve valensiya türü portakal ürününe ilişkin ihracat teşvik primleri bakanlık tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Açıklamaya göre, bahçeden dökme olanlar haricinde TC, AB ve üçüncü ülkelere ihraç edilecek mandora ve mandalin türü ürünlerin ihracat teşvik primlerinde artış yapıldı.

NARENCİYE KONSANTRESİ İHRACATI İÇİN TON BAŞINA 2,700 TL TEŞVİK PRİMİ VERİLECEK

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kıbrıs Meyve Sebze İşletmecilik Ltd'in (Cypfruvex) yapmış olduğu ihracat sözleşmeleri saklı kalmak koşulu ile TC, AB ülkeleri veya herhangi bir ülkeye yapılacak olan her tür narenciye konsantresi ihracatı için ton başına 2 bin 700 TL teşvik primi verilecek.

Öte yandan, Cypfruvex tarafından iç piyasaya satılacak her tür narenciye konsantresi için kilogram başına 2 TL teşvik primi meyve suyu imal eden işletmelere ödenecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.