DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

Yeşil Barış Hareketi: "Ağaç ve Orman Haftası, ağaç kıyımı ile başladı"

Yeşil Barış Hareketi: "Ağaç ve Orman Haftası, ağaç kıyımı ile başladı"

Yeşil Barış Hareketi, yayımladığı basın açıklamasıyla, Ağaç ve Orman Haftası'nın ağaç kıyımı ile başladığını bildirdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 26/01/16 12:36
okuma süresi: 3 dak.
Yeşil Barış Hareketi: "Ağaç ve Orman Haftası, ağaç kıyımı ile başladı"
A- A A+

Ağaçlarımız şefkatten yoksun! "Ağaç ve Orman Haftası" başladığı gün Lefkoşa'nın göbeğinde yaşanan ağaç kıyımı ağaçları koruması gereken makamların duyarsızlığının boyutlarını göstermesi bakımından çok düşündürücü ve ürkütücüdür... Gerçek bir ormancı, böylesi bir günde vijdanı sızlamadan, gözünü bile kırpmadan kentin akciğerlerini kesemez. Bu eller, günün anlamından bihaber, ruhundan uzak insanların. Bunu yapanlar ağacı hiç sevmiyorlar.

Ülkemizdeki en büyük zaafiyet ağaçların yaşama hakkını düzenleyen yasaların olmaması... Bir ağacın kesilmesini önleyecek tek gerekçe, o tek ağacın koruma altına alınması görünüyor... Ancak onun da, geçtiğimiz gün Karşıyaka'da anıt zeytin ağaçlarının kesildiği gibi pek işe yaramadığı yaşananlarla ortada... Diğer bütün ağaçların ise boynu kıldan ince... Şu anda ağaçları kurtaracak hiçbir dayanağımız yok!

Kaçak kesimlerin bir türlü önlenememesi de, bu davranışların cezasının yetersiz ve caydırıcılıktan uzak olduğunu, denetimlerin de sevgisizlik nedeni ile yeterli ciddiyette yapılmadığını göstermektedir.

Kaçak kesimler bir yana, asırlık ağaçlar her vesile ile devlet eliyle acımasızca katlediliyor. Orman dairesi kes dediğinde her tek ağaç rahatlıkla kesilebiliyor... Ağaçlar her gün giderek yok ediliyor; meyve ağaçlarına (zeytin, harnup, caviz, narenciye) Tarım Dairesi, orman ağaçlarına da Orman Dairesi sorgusuz sualsiz, habire kesim izni veriyor!

Her gün kontrolden çıkmış boyutlarda yaşanan çarpık yapışlama uğruna feda edilen ağaçlarımız, çevre bilincimizin ne denli yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır... Bu ülkede Ağaçlar tamamen korumasızdır. Ne yazık ki yeterli hassasiyet bulunmadığından, inşaatlar için bugüne kadar yapılan kesim talepleri Orman Dairesinden hiç geri çevrilmedi.

Bu son yaşananlar, "Çevre ile Barışık" bir şekilde yaşayabilmemiz için, çevre eğitiminin küçük yaştan başlayarak verilmesinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Yeşil Barış Hareketi olarak çarpık yapılaşma uğruna ağaçların yok edilmesinin kabul edilemez bulduğumuzu, daha bilinçli bir çevrede yaşamak için mücadelemize ısrarla devam edeceğimizi bildiririz

Saygılarımla,

Ersun AYTAÇ

Yeşil Barış Hareketi Başkanı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.