DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 1 dak.

"Beyaz çarşaflar" Büyük Han'ın tarihi dokusunu bozuyor

"Beyaz çarşaflar" Büyük Han'ın tarihi dokusunu bozuyor

Kuzey Kıbrıs'ın en çok ziyaretçi ağırlayan turistik mekanlarından olan Büyük Han'a asılan çarşaflar görüntü kirliliğine neden oluyor. Büyük Han'daki dükkan sahiplerinin hergün yüzlerce kişiyi dükkanlarını güneşten korumak için astıkları çarşaflarla karşılaması sosyal medyada aktif olan "Tarihi Eserlerimizi Koruyalım" sayfası kullanıcıları tarafında kınandı. Konuya duyarlı vatandaşlar Han'da aylardır asılı duran çarşaflarla ilgili Vakıflar İdaresi'ne şikayette bulunduklarını ancak bir çözüm bulunmadığını söylüyor.

Yayın Tarihi: 01/03/16 13:50
okuma süresi: 1 dak.
"Beyaz çarşaflar" Büyük Han'ın tarihi dokusunu bozuyor
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kuzey Kıbrıs'ın önemli turistik mekanlarından biri olan Büyük Han'ın tarihi dokusu dükkan sahiplerinin astıkları çarşaflarla bozuluyor.

Büyük Han'daki dükkan sahiplerinin hergün yüzlerce kişiyi dükkanlarını güneşten korumak için astıkları çarşaflarla karşılıyor.

Şikayet edildi

Sosyal medyada aktif olan "Tarihi Eserlerimizi Koruyalım" sayfası kullanıcıları konuya tepki gösterirken, duyarlı vatandaşlar Han'da aylardır asılı duran çarşaflarla ilgili Vakıflar İdaresi'ne şikayette bulunduklarını ancak bir çözüm bulunmadığını söylüyor.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi'ni denetim yapmamakla suçlayan vatandaşlar, ilgili yerleri çarşaflarla ortaya çıkan 'berbat' manzaranın ortadan kaldırılması için göreve çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.