DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Yılda 12 milyondan fazla insan çevresel etkenlerden dolayı ölüyor!

Yılda 12 milyondan fazla insan çevresel etkenlerden dolayı ölüyor!

Dünya Sağlık Örgütü, küresel düzeyde dört ölümden birinin yani yıllık 12 milyon 600 bin ölümün çevresel etkenlerden kaynaklandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 15/03/16 16:06
okuma süresi: 2 dak.
Yılda 12 milyondan fazla insan çevresel etkenlerden dolayı ölüyor!
A- A A+
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya çapında her dört ölümden biri çevre kirliliği ve trafik kazaları gibi çevresel sebeplerden kaynaklanıyor. Yılda 12 milyon 600 bin kişi çevresel etkenler yüzünden hayatını kaybediyor.

Dünyada sanayi, ulaştırma ve tarım gibi insan faaliyetleri sonucu hava, su ve toprak büyük bir hızla kirleniyor. Ve bu kirlilik insanların sağlığını çalıyor.

En çok çocukları ve yaşlıları vuruyor

İnsanların sağlığını olumsuz etkileyip yaşamlarını kısaltan çevre kirliliğinden en fazla etkilenen bölge Güneydoğu Asya, Büyük Okyanus'un batısı ve Afrika.

Dünyanın en büyük çevre sağlığı riskini oluşturan, fosil kökenli enerji özellikle de kömür kullanımı kaynaklı hava kirliliği 8 milyon 200 bin kişinin ölümünün sorumlusu.

Hava kirliliği her yıl 5 buçuk milyon kişinin erken ölümüne yol açıyor.

Kirlilik gibi çevresel etkenlerden hayatlarını kaybedenlerin başını 5 yaşın altındaki çocuklarla 50 yaş üstü yetişkinler çekiyor.

Her yıl 1 milyon 700 bin çocuk ve yaklaşık 50 milyon 50 yaş üstü kişi kirliliğin yol açtığı erken ölüm kurbanı oluyor.

Trafik kazaları ve silahla ölümler yılda yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne yol açıyor.

İklim değişikliği sonucu deniz seviyesinin yükselmesi, sel ve kuraklıklar da insanların yaşamlarını kısaltan etkenler olarak sayılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü tüm hükümetlere sağlıklı bir çevre için gerekli önlemlerin acilen alınması çağrısında bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.