DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile ODTÜ arasında protokol imzalandı

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile ODTÜ arasında protokol imzalandı

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığına bağlı Meteoroloji Dairesi ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörlüğü arasında "Kuzey Kıbrıs Kuraklık Analizi" başlıklı bilimsel araştirma projesinin yürütülmesi konusunda protokol imzalandı.

Yayın Tarihi: 28/03/16 13:36
okuma süresi: 2 dak.
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile ODTÜ arasında protokol imzalandı
A- A A+

Bakanlıkta imzalanan protokol öncesi bir konuşma yapan Bakan Kutlu Evren, dünyada küresel ısınmadan dolayı iklim değişiklikleri yaşandığını hatırlatarak, bunun etkilerinin her geçen gün kendini farklı olgularla gösterdiğini söyledi.

Evren, KKTC'nin bir ada ülkesi olmasına rağmen, iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler arasında yer aldığını vurgulayarak , son yıllarda yaşanan kuraklığın bunun bir göstergesi olduğuna dikkati çekti.

Bakan Evren, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü ile yapılan protokol uyarınca yapılacak araştırmanın ülkeye büyük katkısı olacağına inanç belirtti.

Evren şöyle devam etti:

"Meteoroloji Dairemiz ile yürütülecek bu çalışma, ülkemizin kuraklık analizinin belirlenmesi ve ilerdeki yıllar için almamız gereken önlemler için bize yol haritasını belirlememizde faydalı olacaktır"

TÜMER: "KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK"

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer de konuşmasında kampüsün kuruluşundan bu yana çevre ve sürdürülebilirliği kendisine odak alanlar olarak belirlediğine dikkat çekti.

Tümer, kampüsün 10 yılı aşkın süredir, içinde bulunduğu ülkeye ve topluma katkılarına devam ettiğini ifade ederek bu kapsamda yeni bir çalışmaya katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Üniversitelerin bu tür çalışmalardaki rolünün bilimsel verilere dayanarak karar verme mekanizmalarına yardımcı olmak amacıyla araçlar geliştirmek olduğunun altını çizen Tümer, karar vericilerin mutlaka konunun fizibiletesi ve yapılabilirliği ile hareket etmek durumunda olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.