DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 3 dak.

"Daha Yeşil Bir Gelecek İçin ŞİMDİ! Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür"

"Daha Yeşil Bir Gelecek İçin ŞİMDİ! Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür"

Yeşil Hafta 2016 çerçevesinde Avrupa Komisyonu, 3 Haziran ile 21 Haziran 2016 tarihleri arasında KUŞKOR, Yeşil Barış Hareketi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği, Çevre Koruma Vakfı (ÇEKOVA), Güvenir Vakfı, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Çevre Platformu, Çevre Mühendisleri Odası, Gönyeli SAM işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenleyerek çevre ve atık yönetiminin önemine dikkat çekecek.

Yayın Tarihi: 03/06/16 12:11
okuma süresi: 3 dak.
"Daha Yeşil Bir Gelecek İçin ŞİMDİ! Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür"
A- A A+

Yeşil Hafta 2016 çerçevesinde Avrupa Komisyonu, 3 Haziran ile 21 Haziran 2016 tarihleri arasında KUŞKOR, Yeşil Barış Hareketi, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitler Birliği, Çevre Koruma Vakfı (ÇEKOVA), Güvenir Vakfı, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Çevre Platformu, Çevre Mühendisleri Odası, Gönyeli SAM işbirliğinde bir dizi etkinlik düzenleyerek çevre ve atık yönetiminin önemine dikkat çekecek. Avrupa çevre politikalarının tüm sektörlerden katılımcılarla tartışılıp konuşulduğu en büyük fırsat olan Yeşil Hafta 2016'nin teması "Daha Yeşil Bir Gelecek İçin Yatırım" olacaktır.

Yeşil Hafta 2016 kampanyasının ve okullara yönelik pil toplama yarışmasının lansman etkinliği 3 Haziran Cuma günü saat 19:00 – 20:00 arasında Kumsal Parkı'nda (Dereboyu girişi) gerçekleştirilecektir.

Pil toplama yarışması, Kıbrıs Türk toplumundaki tüm ilk ve ortaokullar ( özel okullar hariç) ile liselere açık olacaktır ve kullanılmış pillerin doğru biçimde bertaraf edilmesinin gerekliliğine vurgu yapılacaktır. Öğrenciler yaz tatillerinde pilleri toplamaya başlamaya teşvik edilerek, en çok pil toplayan 3 okula bir laptop, bir video kamera ve bir de dijital kompakt fotoğraf makinası ödülü verilecektir. Ayrıca 10 öğrenciye de tablet bilgisayar verilecektir. 2016 yılı Eylül ayı başında tüm okullara yarışma kuralları ve pil toplama kutuları hakkında açıklayıcı bilgi gönderilecektir. Ödül töreni 2016 yılı Kasım ayında gerçekleştirilecektir.

Haziran ayı boyunca gerçekleştirilecek diğer Yeşil Hafta 2016 etkinlikleri arasında 9 Haziran Perşembe günü Merit Otel'de saat 10:30-13:30 arasında gerçekleştirilecek olan İnşaat Atıkları ve Ambalaj Atıkları ile Geri Dönüşüm Paneli, 13 Haziran Pazartesi saat 16:00 – 18:00 arasında Gönyeli SAM'da gerçekleştirilecek olan Kompost Atölye Çalışması, 17 Haziran Cuma 20:00-21:30 saatleri arasında Kumsal Park'ta gerçekleştirilecek olan Film Gösterimi ile 21 Haziran Salı günü AB Bilgi Merkezi'nde 16:00 – 18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Yeşil Hafta Instagram Yarışması Ödül Töreni ve Sergi yer almaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.