DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Ateşli piknik alanları kullanıma açıldı

Ateşli piknik alanları kullanıma açıldı

Turizm ve Çevre Bakanlığı, ateşli pikniğe kapatılan piknik alanlarının bugünden itibaren açıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 01/07/16 13:56
okuma süresi: 2 dak.
Ateşli piknik alanları kullanıma açıldı
A- A A+

Turizm ve Çevre Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta hava sıcaklıklarının yüksek, bağıl nemin düşük ve rüzgarların şiddetli olmasından dolayı ateşli piknik alanlarında ateş yakmanın yasaklandığı anımsatılarak, hava sıcaklığı ve rüzgar şiddeti azaldığından bu alanların ateşli pikniğe yeniden açıldığı kaydedildi.

Ateşli piknik alanları dışında ateş yakmanın kesinlikle yasak olduğu vurgulanan açıklamada, "Yürürlükteki yasalara göre 31 Ekim tarihine kadar her ne maksat ile olursa olsun ateş yakılamaz ve bu maksat için izin verilemez" ifadelerine yer verildi.

BÖLGELER

Ateşli pikniğe açık bölgeler; Alevkayası, Salamis, Darboğaz, Kantara, Kalkanlı, Balalan, Yeşilköy Su Depoları, Taşkent ve Karşıyaka-Kozanköy Üçyol Piknik alanları olarak açıklanırken, bu alanlarda 08:00- 20:00 saatleri arasında kontrollü bir şekilde ateşli piknik yapılabilecek.

Açıklamada, ateşli piknik sahaları içerisinde yakılan piknik ateşinin iyice söndürüldüğünden emin olduktan sonra piknik sahasından ayrılmak gerektiği vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.