DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 1 dak.

Kuş bilimcilerin takip ettiği leylek Mersin'de vuruldu

Kuş bilimcilerin takip ettiği leylek Mersin'de vuruldu

Göçmen kuşların yol haritasını çıkarmak amacıyla çip takılan leylek, 2 bin 600 kilometre uçuşun ardından Mersin'de avcılar tarafından vuruldu. Yaralı leylek kurtarılamadı.

Yayın Tarihi: 20/09/16 18:00
okuma süresi: 1 dak.
Kuş bilimcilerin takip ettiği leylek Mersin'de vuruldu
A- A A+
Slovakya ve Macaristanlı kuş bilim uzmanlarınca 2012 yılında başlatılan bir proje kapsamında göçmen kuşların yol haritasını belirlemek amacıyla bir leyleğe çip takıldı.

Leylek 2 bin 600 kilometre uçuşun ardından Mersin'in Davultepe Mahallesi'nde sulama göletine düşmüş halde bulundu.

İhbar üzerine bölgeye giden Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, çamura batmış ve bitkin haldeki leyleği merdivenli araç yardımıyla kurtardı.
Ayağının kırık ve kopmak üzere olduğu görülen leyleğin ateşli silahla vurulduğu belirlendi.

Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Daire Başkanlığı ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından leylek Tarsus Hayvanat Bahçesi'ne götürüldü. Ancak yapılan müdahalelere rağmen leylek sıcak ülkelere göç edemeden öldü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.