YAŞAM
okuma süresi: 5 dak.

Erkekler bunları neden yapar?

Erkekler bunları neden yapar?

Hoşlandığınız erkeğin, çok fazla anlam yüklemeden gelişigüzel söylediği "Seni ararım" cümlesinden sonra neden sözünü tutmadığını merak eder durursunuz. İşte sizin anlamanızı istediği ancak bir türlü söyleyemediği gerçekler...

Yayın Tarihi: 24/12/13 16:56
okuma süresi: 5 dak.
Erkekler bunları neden yapar?
A- A A+

Erkek arkadaşınızın sıklıkla yaptığı fakat sizin anlam veremediğiniz bazı şeylerin sebeplerini açıklıyoruz.

Bir erkeğin aklından neler geçtiğini anlamak oldukça zordur. Hatta bazen acı bile verebilir. Örneğin, neden sabahın körüne kadar futbol maçı seyredebiliyor ancak sizinle seyretmeye başladığı bir dizinin 10. dakikasında uyuyakalıyor? Peki ya ayrılmak istediğini cep telefonu mesajıyla söylemesi ne demek oluyor?

Uzmanlar, erkeklerin davranışlarını yorumlayarak anlamamızı kolaylaştırıyor.

ARAYACAĞINI SÖYLEDİĞİ HALDE ARAMADI!

Hoşlandığınız erkeğin gelişigüzel söylediği "Seni sonra ararım" cümlesi, sonraki üç hafta boyunca her telefon çaldığında kalp çarpıntıları yaşamanıza sebep olabilir. Ancak sizi aramadığında, neden sözünü tutmadığını merak eder durursunuz.

Seks ve ilişki uzmanı Dr. Gabrielle Morrissey, bunun sebebinin onun sizi tahmin ettiğiniz kadar beğenmemesi olduğunu belirtiyor. Sizinle birlikte olamayacağını söylemek için arayıp kendini kötü hissetmek istemiyor.

Telefon etmediği için bir şekilde bu sorunu kafasından atıyor ve sizi de incitmeden reddettiğini düşünüyor.

SEVGİLİM BENDEN MESAJ ATARAK AYRILDI!

Birinden ayrılmak için en iyi yol yüz yüze konuşmaktır. Ancak iş o noktaya geldiğinde en kolay seçenek, en çekici ve en güvenli olandır. Psikolog Bruce Petersen, e-posta veya SMS yollayarak ayrılmanın çok kolay olduğunu belirtiyor. Yüz yüze olduğunuzda cevap veremeyeceği sorularla karşılaşacağından buna pek cesaret etmeyebilir.

Erkeklerin ağlayan kadınlardan korktuklarını da buna eklerseniz ayrılık için bu yöntemi seçmiş olmalarına pek de şaşırmamalısınız. Ağlayan kadınlara dayanamayan erkekler ne yapacaklarını bilemezler. Aslında suçlu olmasalar bile öyle bir ruh haline bürünerek bundan rahatsızlık duyabilirler.

Ancak Petersen'e göre bunlar, sanal yöntemleri seçmenin mazereti olmamalı. Sevgilisiyle internet üzerinden veya mesaj yoluyla ayrılan bir erkek yaşanan ilişkiyi bir kalemde silip atıyor demektir. Erkekler, bu şekilde yaşananlara leke sürdükleri için, karşı tarafa da bir o kadar acı verirler.

HER ŞEY İYİYKEN ESKİ SEVGİLİSİNE DÖNDÜ...

Petersen, bu durum ne kadar acı olursa olsun gerçeklerle yüzleşmeniz gerektiğini belirtiyor. Kendinize sorun; aranızdaki her şey düşündüğünüz kadar iyi miydi?

Kendinize eski sevgilisiyle arasında geçmişe dayanan özel bir bağ olduğunu hatırlatın. Duygular zamanla azalsalar da, bazen uzun süre güçlerini korumaya devam ederler. Eski sevgilisine karşı onu çeken her şey bir anda tekrar su yüzüne çıkabilir.

HAFTADA BİR GECE ARKADAŞLARIYLA ÇIKIYOR!

Bazı erkekler için arkadaşlarıyla geçirecekleri bir gece Karayipler'de yapılacak bir tatilden bile daha değerlidir. O, her ne kadar bu eğlenceden memnun kalsa da, siz salaş bir barda oturmanın neresinin eğlenceli olduğunu düşünmeden duramıyorsunuz.

Dr. Morrissey'e göre erkekler, erkek arkadaşlarıyla aralarında kayda değer bir bilgi alışverişi ve en önemlisi zorunluluklar olmadığı için genellikle kendilerini daha rahat hissederler.

Çift olduğunuzda tüm zamanınızı sevdiğiniz insanla geçirmek isteyebilirsiniz. Ancak unutmayın ki arada bir ayrı ayrı program yapmak da ilişkinizin gelişimi açısından sağlıklıdır.

HAFTA SONLARINI BİRLİKTE GEÇİRMEMİZ İÇİN PLAN YAPMIYOR!

Dr. Morrissey, erkeklerin sevgilileri ile birlikle romantik planlar yapmamalarını bilinçaltlarında her zaman kazanmaya odaklanmış olmalarına bağlıyor.

Erkeğin aklında yalnızca kazanma fikri olduğu için, size yapacağı sürpriz bir planın kötü sonuçlanmasından korkuyor olabilir. Bu nedenle de bu tür romantik bir sürpriz yapmak için gayret göstermiyorlar.

Kimi erkekler bunun doğruluğunu savunsa da, kimilerine göre plan yapmamak kadınların onları düşüncesiz olarak algılamasına sebep olabiliyor. Bunun farkında olmaları da bir şeydir aslında değil mi?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.