KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Sarışınların çekiciliği ispatlandı

Sarışınların çekiciliği ispatlandı

Londra Metropolitan Üniversitesi'nde yapılan araştırmanın sonuçları sarışın olmayan kadınları kızdıracağa benziyor çünkü çalışmanın sonuçlarına göre erkekler sarışın kadınları çekici buluyor.

Yayın Tarihi: 13/01/14 17:35
okuma süresi: 2 dak.
Sarışınların çekiciliği ispatlandı
A- A A+

Londra Metropolitan Üniversitesi'nde yapılan araştırmada erkeklerin %27 oranında sarışınları tercih ettiği ortaya çıktı.

Çalışmanın sonuçlarına göre erkekler en çok karşısındakileri küçümseyen kahkahalar atan kadınları itici buluyor.

Çalışmayı gerçekleştiren ekibin lideri Psikolog Dr. Simon Moore her beş erkekten birinin kadınlarda ilk olarak gözlere baktığını belirtti.

Araştırmaya katılan erkeklerin sadece %3'ü manken fiziğinde kadınları hoş bulduğunu söylerken erkeklere göre kıvrımlı hatlar ''mükemmel'' ölçülerden daha çekici.

Dr. Moore,''Erkekler tercihleriyle ilgili daha gerçekçiler, özellikle mankenlerin, meslekleri gereği sahip olduğu vücutların gerçek olmadığını düşünüyorlar.'' dedi.

İÇGÜDÜLERİMİZ BİZİ YÖNLENDİRİYOR

Bilim insanları tercihler üzerinde yaptıkları çalışmalarda gülümsemenin ve gözlerin mutlu bir hayat, kıvrımların ise doğurganlıkla eşleştirildiğini söyledi.

Dr Moore,''Her şey evrimimizle ilgili, hormonlarımız bize nelere dikkat etmemiz gerektiğini söylüyor'' dedi.

Kriterlerimizi oluşturuken, asıl amacımızın stresten uzak ve destekleyici partnerler bulmak olduğunu belirten Dr. Moore, tercihlerimizde içgüdüsel olarak fiziksel özelliklerden yardım aldığımızı belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.