KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 3 dak.

Koyu renk boya tehlikesi!

Koyu renk boya tehlikesi!

Son yıllarda artan güzellik salonları, kuaförler ve saç boya markalarının beraberinde ucuzluğu getirdiğini ve bunların saçlara zarar verdiğini belirten 20 yıllık güzellik uzmanı Nihat Asoğlu, marketlerde satılan saç boyaları ile kuaförlerde kullanılan saç boyaları arasındaki farka değindi.

Yayın Tarihi: 05/05/14 14:56
okuma süresi: 3 dak.
Koyu renk boya tehlikesi!
A- A A+

Güzellik uzmanı Nihat Asoğlu, laboratuvarlarda kullanılan bir takım içerik maddelerinden dolayı marketlerde satılan saç boyalarının daha ucuza satıldığını söyledi. Kadınların ve erkeklerin kalite farkını göz önünde bulundurmadan ucuzluğu tercih ettiklerini anlatan Asoğlu, 5 liraya satın alınan bir ürünün saçta vereceği zararların da büyük olduğunu söyledi.

Ürünlerin fiyatını kalitesi belirler

Asoğlu, "Saç beyazlama nedenlerinin başında ırsilik, beslenme, stres ve boyama işlemleri yatar. Saç boyaları çok fazla kimyasal madde içerdiğinden saçı hem döktürür, hem de yakar. Bazı marketlerde satılan farklı markalara sahip boyaların pigmenti çok ağır olduğundan saça inanılmaz zarar verir. Ürünlerin fiyatını belirleyen ise kalitesidir. Bayanların saç boyama işlemi esnasında çok dikkatli olması gerekir. Saça bir kez alışan boya sürekli olarak devamlılık ister çünkü saç boyaya alışınca sürekli boyadan beslenmek istiyor. Boyanmayan bir saç, boyanan bir saça göre çok daha sağlıklıdır" dedi.

Koyu renkler kullanmayın

Asoğlu, kadınların daha çok açık renkli boyaları tercih etmesi gerektiğini ifade etti. Kızıl ve siyah gibi koyu renklere sahip olan saç boyalarının içermiş olduğu ağır pigmentlerden dolayı saçın çok fazla zarar gördüğünü dile getiren Asoğlu, "Kadınlar kendi yüz ve göz rengine göre saç boyamasını tercih edebilirler ama bizim kendilerine önerimiz düz boyaları tercih etmeleridir. Açma işlemi saça röfle ve balyajdan daha fazla zarar verir. Düz boya ve açık tonlara sahip boyaların metali az içermesinden dolayı saça fazla zarar vermez. Kızıl ve siyah tonlarındaki saç boyaları ise fazla metal içermesinden dolayı saç ve saç derisinin çabuk dökülmesine neden olur" şeklinde konuştu.

Düzleştirmek saçı yıpratıyor

Tüm güzellik ürünlerinde kimyasal ürünlerin olduğunu kaydeden Asoğlu, güzellik merkezlerinin tamamen kimyasal ürünleri tercih etmediğini, organik içerikli ürünleri tercih edenlerin de olduğunu kaydetti. Saçı en fazla yıpratan ve zarar veren boyama türlerinin başında sırasıyla, açma, röfle ve balyaj geldiğini ifade eden Asoğlu, boyama türlerinden en az zararı düz boyanın verdiğini ileri sürdü. Asoğlu, son yıllarda kadınlar tarafından çok sık kullanılan düzleştirici aletinin de yüksek ısıya sahip olması ve iki kızgın metalin arasına alınan saçın çekilerek düzleştirilmesi halinde saçların tamamen yıpranmasına ve canlılığını kaybetmesine sebep olduğunu ileri sürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.