KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Saçkıranlardan kurtulmak için basit yöntemler

Saçkıranlardan kurtulmak için basit yöntemler

Günümüzde sürekli olarak kullandığımız fön ve birçok saç şekillendiriciler saçlarımıza çok büyük zarar verebilir, saçların kırılgan ve zayıf olmasına yol açabilir. Bütün bunların yanında kadınların sıklıkla yaşadığı saç problemlerinden biriside saçkıranların ortaya çıkmasıdır.

Yayın Tarihi: 15/10/14 15:41
okuma süresi: 2 dak.
Saçkıranlardan kurtulmak için basit yöntemler
A- A A+

Her sorunda olduğu gibi bu sorunda da öncelikle organizmanın genel durumuna göz atmak gereklidir. Tırnak ve saçların durumu, sağlığın ne durumda olduğunu haber veren en net göstergedir. Saçkıranlar genellikle vitamin eksikliği, düzensiz beslenme, besleyici maddelerin eksiklikleri sonucu oluşabilir. İşte bu yüzden sorunu içten çözmek gerekir.

Bol su…

Pratik yöntemler geliştirecek olursak, ilk olarak günde 2-3 lt su içmek gerekir, çünkü vücutta su eksikliği saçların kuru ve kırılgan olmasına neden olan unsurlardan olabilir. Sabahları aç karnına 1 çay kaşığı zeytinyağı içmek ayrıca önerilir. Öyle ki, güzel saçlara sahip olmanın en doğal yöntemlerinden birisinin bitkisel yağlar olduğunu çok uzun yıllardır uzmanlar belirtmektedir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra çeşitli bitki yağları ile yağlamanız saçınız için iyi olacaktır.

Yağ maskeleri…

Ayrıca kuru ve kırılgan saçlar için özellikle tavsiye edilen yağları kullanmanızı tavsiye ediyoruz, . Saçları yıkamadan önce hint ve zeytin gibi yağlarla maskeler yapmanız bu tip sorunların çözümünde yardımcı olacaktır.

Diğer bir yönteme gelince, sorunun çözümü için bir kuaför yada saç bakım merkezine başvurabilirsiniz, saçkıranların kesilmesi ve sonraki bakım konusunda size neredeyse her salon yardımcı olcaktır. Son zamanlarda kullanılan en etkili yöntemlerden birisinin sıcak makas ile kesme olduğu söylenmektedir, bu uzun bir işlemdir ve yaklaşık 1,5 – 2 saat arası sürecektir. Saç ucuna yüksek sıcaklıkta bekletilen makası yaklaştırınca kırılan uçlar yapışarak, katmanlar ayrılmayacaktır.

Eğer saçlarınızın çok iyi bir bakıma ihtiyacı olduğunu hissediyorsanız, kesinlikle öncelikle bir saç bakım uzmanı ile görüşmeniz tavsiye edilir, sonraki aşamalarda pratik yöntemler ile evde saç bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.