KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Selülite neden olan gıdalar

Selülite neden olan gıdalar

Portakal kabuğu görünümüne neden olan selülitler, özellikle de yaz gelince büyük bir sorun haline dönüşür. Vücuttaki dolaşım bozukluğuna bağlı olarak genellikle bacak arkalarında ortaya çıkan selülitlerin en büyük nedeni hareketsizlik olmakla beraber, yedikleriniz ve içtikleriniz de selülit oluşumunda rol oynayan faktörler arasında.

Yayın Tarihi: 15/10/14 16:21
okuma süresi: 2 dak.
Selülite neden olan gıdalar
A- A A+
Başta asitli içecekler ve şekerli gıdalar olmak üzere, masum sandığınız birçok yiyecek ve içecek selülitlere neden olabiliyor. Peki, selülite neden olan gıdalar nelerdir?

Akşamları yemeğin yanında içtiğiniz o buzlu kola, zaman içinde bacaklarınızdaki selülitlerin oluşumuna davetiye çıkarır. Eğer formda bir vücuda ve kusursuz bir görünüme neden olmak istiyorsanız, ilk olarak koladan uzak durmanız gerekiyor. Aynı şekilde diğer asitli içecekler de koladan farksız değil. Yağlı beyaz etler de sandığınız kadar masum değil. Özellikle de etleri yağda kızartmak, selülite neden oluyor.

Doyasıya yediğiniz çikolatalar, cipsler de selülitin dostları arasında. Eğer baş düşmanlarınızı tanımak istiyorsanız, cips, çerez, kavrulmuş ürünler ve çikolatalardan uzak durmalısınız. Eğer çikolata yemek istiyorsanız, bitter çikolata tercih etmelisiniz. Peki, diğer selülite neden olan yiyecekler nelerdir?

Konserve yiyecekler

Patates kızartması

Ketçap-mayonez

fast food

Tatlılar

Beyaz undan yapılan hamur işleri
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.