KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 3 dak.

Şarap içerek kilo verilir mi?

Şarap içerek kilo verilir mi?

Şarabın ancak kararında tüketildiğinde - ki bu en fazla günde bir kadeh anlamına gelir ve şarabın harika etkileri olduğunu biliyor musunuz?

Yayın Tarihi: 10/11/14 15:43
okuma süresi: 3 dak.
Şarap içerek kilo verilir mi?
A- A A+
Uzmanlar normal kiloya sahip yaklaşık 20 bin kadını 13 yıl boyunca takip etmiş. Sonuçta günde bir veya iki kadeh şarap içen kadınların kilo alma ihtimallerinin, içmeyenlere göre yüzde 30 daha az olduğu ortaya çıkmış (aynı araştırmada bira ve likör içen kadınlar da takip edilmiş ancak bu içkilerin kilo ile olan bağlantısı şarap kadar güçlü çıkmamış). Şarabın tüm faydaları düşünüldüğünde, bu sonuç aslında çok şaşırtıcı değil.

Beslenme Uzmanı Jane Klauer, "Şarap, tansiyon ve kolesterolü engelleyen antioksidanlar açısından çok zengindir'' diyor. Şarabın kilo kontrolüne yardımcı olmasının bir nedeni de alkol sindiriminin vücudu kalori yakmaya itmesidir. "Kadınlar, alkol sindirimini sağlayan enzimleri, erkeklere göre daha az üretir, bu nedenle içkiyi sindirebilmeleri için bu enzimleri durmaksızın üretmeleri gerekir. Bu da vücudun enerji yakmasını sağlar" diyor Klauer. Yani bizler erkeklere kıyasla şaraptan daha fazla yarar elde edebiliyoruz.

Boston Hastanesi'nden Dr. Lu Wang ise, alkolün kalori yakımını tetiklemesinin bir diğer nedeninin vücutta yarattığı ısı değişimi olduğunu söylüyor. Alkol vücut ısısını yükseltir (bazılarının alkol aldığında yanaklarının kızarması da bundandır), vücut da bu ısıyı dengeleyebilmek için kalori yakar.

Abartmamak gerekiyor!

Uzmanlar bunun tam nedenini henüz açıklayamıyorlar ama araştırmalar düzenli ama kararında şarap içen kadınların, diğerlerine göre daha az yemek yediğini gösteriyor. Tüm bu faktörleri bir araya getirirsek, şarap içmek hem alınan kaloriyi azaltıyor hem de enerji yakımını hızlandırıyor. Tabii ki sırf bu nedenden şarabı ana yemeğin yerine koymak doğru değil. Ayrıca şarabın da kalori içerdiğini unutmayın: Bir kadeh yaklaşık 125 kalori değerindedir. "Bu nedenle, şarap içmek tek başına bir kilo verme yöntemi değildir. Ancak dengeli beslenme ve spor eşliğinde mümkündür" diyor Dr. Klauer. İşte buna içilir!
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.