KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 4 dak.

Saç renginizi nasıl açabilirsiniz?

Saç renginizi nasıl açabilirsiniz?

Güneşin kendini göstermesiyle artık kuaföre gitmeden de saç renginizi açmak daha kolay. İşte evinizdeki malzemelerle doğal yoldan saçlarınızın rengini açmanın yolları...

Yayın Tarihi: 17/04/15 14:57
okuma süresi: 4 dak.
Saç renginizi nasıl açabilirsiniz?
A- A A+
Limon suyu karışımı

Birkaç limonu kesip sıkın ve yarım fincan limon suyunu bir kâseye aktarın. Üzerine yarım fincan da su ekleyip bu karışımı bir sprey şişesine dökün. Su ve limon suyu iyice karışıncaya kadar çalkalayın.

Eğer saçlarınız uzun ve kalınsa su ve limon miktarlarını 1'er fincana çıkarın. Sadece bazı yerlerin vurgulandığı röfleli bir görünüm istiyorsanız da ölçüleri dörtte bire indirin. Burada önemli olan, su ve limon suyu miktarlarının hep aynı olmasına dikkat etmektir.

Saçlarınızı sular damlamayacak derecede nemlendirin. Çünkü limon suyu kuru saça uygulandığında nemini alır ve kurutur. Eğer mümkünse saçlarınız birkaç gündür yıkanmamış olsun. Saçlarınızın doğal yağı limon suyunun zararlarını saçınızdan uzak tutacaktır.

Limon suyunu saçlarınıza sıkın. Daha açık olmasını istediğiniz bölgelerde yoğunlaşarak spreyi istediğiniz gibi sıkabilirsiniz.

Saçınızın belli yerlerinin daha da yoğun olmasını istiyorsanız limon suyunu pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz.Limon suyu sürdüğünüz saçlarınızı güneşe tutun. Güneş ışınları limon suyuyla etki ederek gölgeli bri görünüm kazanmasını sağlayacak...

Güneşte ne kadar kalırsanız saçlarınızdaki açılma o kadar çok olacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken şey 60 dakikadan fazla kalmamanız. Çünkü bu durumda saçlarınız zarar görebilir.

En son yapmanız gereken işlem güneşlenme sonrası saçlarınızı soğuk suyla yıkamak. Yıkama işlemi bittikten sonra saçlarınızın kendi kendine kurumasını bekleyin. Fön makinası ya da şekilllendirici ile kurutmayın. Bu şekilde canlılığını sağlayacaksınız.

Bal ve Zeytinyağı

Yarım fıncan bal ve yarım fincan zeytinyağını bir kasede iyice karıştırın. Eğer karışım katılaşıyorsa yumuşayıncaya kadar karıştırma işlemine devam edin.

Saçlarınız nemliyken, karışımı rengini açmak istediğiniz tele kökten uca ovalayarak uygulayın.

Eğer saçınızın rengini tamamen açmak istiyorsanız hiç bir yer kuru kalmayacak şekilde kafanızdaki tüm saçlara uygulayabilirsiniz.Bütün saçınıza sürdükten sonra kafanızı plastik duş bonesiyle kapatın.

Sadece birkaç teli açmak için vurgulamak istediğiniz tutamları ayırıp bal ve zeytinyağı karışımıyla kaplayın. Ardından o tutamları saçınızın geri kalanından ayrı tutmak için streç filmle sarın.

Karışımı saçınızda en az yarım saat kadar tutun.Ne kadar çok beklerseniz karışım saçınızın rengini o kadar açacaktır.

Hazır olduğunuzda su artık duru akana kadar saçlarınızı sıcak suyla durulayın. İşiniz bittiğinizde saçınızın yapış yapış ya da yağlı kalmamış olması gerekiyor. Sonrasında şampuanlayıp kremleyin ve kurutup şekil verin.

Bu yöntem saçınıza limon suyu kadar zarar vermez. O yüzden neticeden memnun kalıp da saçınızın rengini daha da açmak isterseniz birkaç gün sonra işlemi yenileyebilirsiniz.

Papatya suyu

Aktarlardan rahatlıkla bulabileceğiniz kuru papatyaları 1 litrelik suyun içine koyun (miktarı papatyanın çokluğuna göre değişebilir) ve kaynatın.

Suyu soğumaya bırakın ve daha önceden tamamen temizlediğiniz bir sprey şişesine veya bir kaseye alın. Dilerseniz sprey şişesiyle ya da kasedeki suyu pamuk yardımıyla saçınıza uygulayabilirsiniz.

Uygulama bittikten sonra saçlarınızı güneşe çıkarın ve 30 dakika kadar güneşlendirin.

Daha sonra saçlarınızı soğuk suyla yıkayın. Ppatyanın saçınıza herhangi bir zararı olmadığı için isteğinize göre haftada birkaç kere bu uygulamayı yapabilirsiniz...
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.