KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 2 dak.

Uyurken kilo verebilirsiniz!

Uyurken kilo verebilirsiniz!

Geçmişten günümüze kadar "güzellik uykusu" geleneği aktarılmışsa, kadınların bir bildiği var! Çünkü uyumak, kilo vermekten cildimizin yenilenmesine kadar pek çok fayda sağlıyor.

Yayın Tarihi: 02/06/15 13:57
okuma süresi: 2 dak.
Uyurken kilo verebilirsiniz!
A- A A+

Uyurken kalori yakmak veya kilo vermek, ilk duyduğumuzda imkansız gibi görünse de bu gerçekten mümkün! Uyurken hiç hareket etmeyiz belki; ama bedenimiz çalışmaya devam eder. Kalp atışı, Solunum, iç organ hareketleri ve beden sıcaklığının korunması gibi işlemler için, enerji gereklidir; dolayısıyla vücudumuz uyurken de enerji harcar. Kalori yakımı ise kilo vermenin en temel gereklerinden biridir.

Hangi saatlerde uyumak gerekir?

Gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında olmanız gereken tek yer var: yatak! Uyku esnasında vücut kendini yeniliyor, dokular onarılıyor, yağ yakılıyor… yani asıl kilo verme işlemi biz uyurken, bu saatlerde yapılıyor. Mutfaktan veya televizyon izlemekten uzak durun. Kilo vermek için bu saatlerde mutlaka uyumalısınız.

Uyurken kaç kalori yakılır?

54 kg ağırlığında bir kişi, 8 saatlik uykuda 552 (kilo) kalori enerji harcıyor. Bu, yabana atılacak bir enerji sarfiyatı değil. Fakat aynı kişi, yürüyüş yaptığı zaman, aynı miktarda enerjiyi, 1 saatte harcıyor. Ayrıca kalp-damar sistemi ve akciğerlerinin de göreceği faydaları hesaba katarsanız, kilo vermek için, uyumakla yürümek arasında bir seçim yapmak kolaylaşacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.